Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 305 kJ / 1 746 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,49 g |
| Tuky | 149,69 g |
| Vláknina | 13,41 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 15,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.
Krok 2: Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny.
Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme.
Krok 4: Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi.
Krok 5: Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo.
Krok 6: Rozpálíme troubu na 200 °C.
Krok 7: Cibuli nakrájíme na silnější plátky.
Krok 8: Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí.
Krok 9: Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem.
Krok 10: Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče.
Krok 11: Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Zveřejněno 30. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Moje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 4 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 1 hodinou
Matcha kuličky
veronika_straka před 1 hodinou
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí langoše
Tunislav před 1 hodinou
Ořechové úly
Panova před 2 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 2 hodinami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 2 hodinami
Žloutkové dortíčky
Panova před 2 hodinami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 2 hodinami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
bůčková kapsa,
otevřená kapsa z mletého masa,
bucek se pece kuzi nahoru,
jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené,
recept na kaps z bůčku
Suroviny:
bůček bez kosti,
fazolky zelené,
rajče,
česnek,
sůl,
pepř,
tymián,
rozmarýn,
kmín celý,
vývar,
sádlo
Komentáře (9)