Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 404 kJ / 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,38 g |
| Tuky | 23,40 g |
| Vláknina | 2,45 g |
| Cholesterol | 83 mg |
| Sodík | 1,14 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 6,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme. Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým olejem a dáme péct do trouby na 220 °C. Upečeme dohněda.
Krok 2: Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený Hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
Krok 3: Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.
Zveřejněno 20. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková pomazánka s Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Y7
Moje poznámka
Lilková pomazánka s Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Y7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
lilková pomazánka,
uchování lilku,
lilková pomazánka máslo,
lilek s hermelínem pomazánka
Suroviny:
sýr hermelín,
máslo,
lilek,
rajče sušené,
česnek,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (12)
Andruš,mě osobně to teda ladí jak chuťově,tak i barevně