Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 509 kJ / 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,70 g |
| Tuky | 4,28 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19,23 g |
| Sůl | 48,00 g |
| Sacharidy | 94,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout.
Krok 2: Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout.
Krok 3: Na dno zavařovací sklenice dát kousek bobkového listu a houby prokládat s cibulí nakrájenou na kolečka.
Krok 4: Zalít nálevem a dobře uzavřít. Pro delší skladování je možno chvíli sterilizovat.
Krok 5: Jinak jsou vhodné ke konzumaci za 3 dny.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9WA
Moje poznámka
Houbové pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9WA
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 2 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 2 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 2 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 2 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 3 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 3 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečenáče z bedlí,
pečenáče z hřibů,
pecenace z bedel,
jak skladovat bedle,
pecenace z bedly,
houbové řízky v nálevu,
houbový pečenáč,
houbovy nalev,
pecenace z houbovych rizku,
houbovépečenáče,
bedly jako pečenáče,
hriby jako pečenáče,
pecenac,
hobové pečenáče,
houbové řízky jako pečenáče,
hřibové pečenáče,
pecenace z ruzovek,
houové pečenáče,
nalev na houbove řízky,
houbova omacka z bedli
Suroviny:
houba růžovka,
houby praváci,
houba bedla,
houba suchohřiby,
voda,
ocet,
víno bílé,
cukr,
sůl,
koření nové koření,
semínka hořčičná
Komentáře (5)