Houbové pečenáče

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

Houby:
růžovky
praváci
bedle
suchohřiby
Nálev:
1,75 litru vody
1/4 l ocet
1/4 l bílé víno
16 lžiček cukru
6 lžiček soli
4 kuličky nové koření
1 lžice hořčičné semínko
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout.

  2. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout.

  3. Na dno zavařovací sklenice dát kousek bobkového listu a houby prokládat s cibulí nakrájenou na kolečka.

  4. Zalít nálevem a dobře uzavřít. Pro delší skladování je možno chvíli sterilizovat.

  5. Jinak jsou vhodné ke konzumaci za 3 dny.

Poznámka

Recept jsem našla na OK recepty.

Včera byly na ochutnání u televize a jsou výborné.

Mohu doporučit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbové pečenáče

Tématické fráze: pečenáče z bedlí pečenáče z hřibů pecenace z bedel jak skladovat bedle pecenace z bedly houbové řízky v nálevu houbový pečenáč houbovy nalev pecenace z houbovych rizku houbovépečenáče bedly jako pečenáče hriby jako pečenáče pecenac hobové pečenáče houbové řízky jako pečenáče hřibové pečenáče pecenace z ruzovek houové pečenáče nalev na houbove řízky houbova omacka z bedli

Zapomněl/a jsem heslo