Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 823 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,08 g |
Tuky | 23,26 g |
Vláknina | 14,82 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky. Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky.
Krok 2: Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené na proužky, přidáme prosolené krůtí maso a dost orestujeme z obou stran.
Krok 3: Přidáme červenou papriku, promícháme a hned zalijeme vývarem, aby nám nezhořkla a dusíme.
Krok 4: Až se maso podusí a začne měknout přidáme nakrájená rajčata na plátky a papriku na proužky a necháme dodusit do měkka.
Krok 5: Nakonec promícháme v zakysané smetaně mouku, podle hustoty omáčky jak kdo rád, vlijeme do hrnce, mícháme a necháme převařit, ještě dosolíme dle chuti.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí paprikáš se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgl8
Moje poznámka
Krůtí paprikáš se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgl8
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 31 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 36 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 17 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Tématické fráze:
paprikáš,
paprikas z krutich stehen,
kruti stehna na paprice,
krůtí stehno na paprice,
krutí stehna na smetaně,
kruti na paprice,
krůtí stehno na smetaně,
kruti stehna na paprice recept,
slepice na paprice- babicovy dobroty,
slepice recept,
krůtí perkelt se zakysanou smetanou,
krůtí maso recepty,
krůtí stehna se zakysanou smetanou,
segedínský guláš z krůtího masa,
krůtí paštika,
paprikas z krutiho masa,
krutí stehenní recept,
krůtí stehno na na paprice,
recept krůtí stehna na paprice,
kruti paprika
Suroviny:
stehno krůtí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
kost,
smetana zakysaná,
olej olivový,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (12)
Janko, děkuji, že jsi to tak promptně vyzkoušela, ale myslím, že litovat nebudeš. My to máme ještě dneska a už se na to třeseme.