Rakytníkový džem
Sladkokyselá chuť a sytě oranžová barva dělají z rakytníkového džemu nejen lahodnou pomazánku, ale i cenný zdroj vitamínu C a dalších antioxidantů. Domácí džem z rakytníku vám dodá energii a připomene slunce i uprostřed zimy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 668 kJ / 4 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 60,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 080,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plody rakytníku důkladně omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce a rozvaříme.
Krok 2: Potom propasírujeme přes síto.
Krok 3: Čistou hmotu znovu dáme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme cukr.
Krok 4: Za stálého míchání vaříme 5 minut.
Krok 5: Ihned plníme do skleniček, otřeme hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zlz7
Moje poznámka
Rakytníkový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zlz7
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 19 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 19 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 4 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 4 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 4 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 6 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 6 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 9 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty z rakytníku,
rakytníkový džem,
marmelada z rakytniku recept,
rakytníková marmeláda recept,
džem z rakytníku,
rakytník dzem,
rakytníkový džem recept,
rakytníkový džem recepty,
rakytnik recepty,
rakytníková marmeláda,
recept rakytníkový džem,
džem z rakytníku recept,
recept na rakytníkový džem,
recepty rakytník,
marmeláda z rakytníku,
recepty na rakytník,
rakytník marmeláda recept,
recept na džem z rakytníku,
rakytnikove recepty,
rakytník džem recepty
Suroviny:
rakytník,
cukr krystal
Komentáře (22)
Dobrý den, zkopírujte si tuto adresu, je tam návod jak udělat džem hustý. Myslím, že jeto dobrý recept.Ale na revanš bych měl já jednu prosbu.Myslíte,že by jste mě mohla poslat Vaše tel. číslo a nebo mě zavolat na mé tel.č.776841758, chtěl bych se Vás ohledně rakytníku na něco zeptat. předem děkuji Mertl
e-mail: vlzak@senam.cz
http://www.toprecepty.cz/recept/36654-rakytnikovy-...
letos džem s želírovacím cukrem (víc než v návodu) a stejně nijak moc neztuhlo.
Rakytník bez oslazení je myslím dost nepoživatelný. Rozvařený celý bez pasírování má dost velké pecky. Letos jsme stříhali větve, dávali do mrazáku a oklepávali až zmrzlé. Obraný čerstvý se prát moc nedá, vyteče z něj šťáva.