Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 48 704 kJ / 11 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,79 g |
Tuky | 541,65 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,93 g |
Sacharidy | 1 471,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dvoupatrový dort uděláme 1 a půl dávky těsta!
Krok 2: Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Těsto nalijeme do formy tak, abychom měli větší a menší korpus. Upečeme.
Krok 3: Krém na 1 a 1/2dávky: V mléce uvaříme puding a mícháme do zchladnutí. Ušleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme puding a trošku rumu.
Krok 4: Marcipán: Smícháme všechny suroviny (pozor s vodou opatrně, aby moc nezřídl), pak po částech obarvovat barvivem dle potřeby.
Krok 5: Vychladlé korpusy prořízneme 2x, namažeme krémem a marmeládou. Pak menší korpus položíme na větší a pomažeme krémem a podle fantazie zdobíme marcipánem.
Zveřejněno 27. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Moje poznámka
Dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RvM
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 6 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 11 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 58 minutami
Drožďová polévka
HanaHanka před 1 hodinou
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 1 hodinou
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 1 hodinou
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 2 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 4 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 5 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 6 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
dvoupatrový dort recept,
skladování marcipánu,
dortík,
potřeby pro cukráře,
dvoupatrový dort,
profesionální recepty,
dvoupatrové dorty,
jak skladovat marcipánový dort,
jak skladovat dort,
skladování marcipánového dortu,
dvoupatrový marcipánový dort,
dvoupatrový dort - recept,
recept na dvoupatrový dort,
dorty potažené marcipánem,
dortík recept,
dvoupatrovy kremovy dort recept,
máslový krém netuhne,
jak uskladnit marcipánovy dort,
krémový dort potažený marcipánem,
maslove dorty recepty
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
marmeláda,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
tuk ztužený,
bílek,
med,
mléko sušené,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (5)