Dýňové pyré k masu, na topinky a pod.

Suroviny

500 g pečené dýně (máslová tykev)
200 g taveného sýru
sůl
pepř
česnek podle chuti
špetka muškátového oříšku
kdo má rád - feferonkovým krém chilli a pod

Postup přípravy receptu

  1. Maslovú tekvicu umyjeme, vydlabeme, pokrájame - časť "krk" len nakrájame na cca 1,5 cm kolieska a dáme na pečící papier do rúry upiecť - 200°C cca 20 minút.

  2. Je dobré naraz si upiecť aj väčšie množstvo, pár dní to v chladničke vydrží. Odstránime šupu, vidličkou alebo tyčovým mixérom vymiešame na kašu, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, rozmiešame s mäkkým taveným syrom.

Poznámka od kuchařky

Používame ako prílohu napr. k mäsu alebo rybe, príp. ako pomazánku na topinky.

Vhodnejšie je použiť cesnak pečený - celú hlavičku zabalenú v alobale pečieme cca 40 minút. Zo šupiek vytláčame upečený obsah. Chuťovo je to oveľa vyšší level.

Mám rada túto tekvicu, experimentujem s ňou v kuchyni rada.

Komentáře k receptu Dýňové pyré k masu, na topinky a pod.

Předchozí 1 2

Tématické fráze: dýňové pyré k masu dýňové pyré jako příloha dýňová pomazánka na topinky směs na topinky z dyne dýňový krém k masu pyré k masu dýně na topinky dýňové pyré dynová přiloha k masu pomazanka z dynoveho pyre co uvařit z dýňového pyré dýnový k dýně směs na topinky dyňové pyré příloha dýňové pyré z pečené z dýně pecene dýňové pyré pečené dýňové pyré jako příloha dýně pod maso dýně hokaido jako příloha na topinky priloha z dyne jako pomazanka k masu