Portobello steak
Portobello je dobrou volbou pro milovníky bezmasých pokrmů, kteří touží po plné, výrazné chuti. Tato velká masitá houba opečená do zlatova, se svou šťavnatostí a texturou skvěle vyrovná klasickému steaku. Hodí se k lehkým salátům, grilované zelenině nebo jemné bramborové kaši.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 90 kJ / 22 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 0,06 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 403 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje.
Krok 2: Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran, ale hlavně ze spodní strany směsí česneku, soli a oleje. Jakmile je pánev rozpálena, tak vložíme žampiony a stáhneme teplotu. Necháme opékat z každé strany cca 7 minut – pokud jsou houby opravdu velké, můžeme chvilku přiklopit pokličkou.
Krok 3: Jakmile jsou žampiony opečeny a tepelně upraveny, tak je dáme bokem a udržujeme teplé. Na jeden žampion položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku si orestujeme jemně nasekanou šalotku a nasekanou chilli papričku. Servírujeme polité výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Příloha rozpečená bagetka.
Zveřejněno 26. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o933
Moje poznámka
Portobello steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o933
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 2 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 3 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Tématické fráze:
portobello,
portobello recept,
portobelo,
portobello recepty,
steakové žampiony recepty,
jak připravit žampiony portobello,
velké žampiony portobello recept,
portobelo recepty,
steakové žampiony recept,
porto bello,
steakové žampiony,
portobello na pánvi,
porto belo,
žampiony portobello steak,
recept na portobello,
recepty na žampiony velké portobello,
žampiony portobello recepty,
recept na portobelo,
portobelo recept,
zampionovy steak
Suroviny:
portobello,
česnek,
cibule šalotka,
chilli paprika čerstvá,
sýr ementál,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)