Smažené "erteple"
Brambory smažené v trojobalu, to je chuťový zážitek plný křupavosti. Každé sousto je skvělou kombinací křehké strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka.
Krok 2: Osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Krok 3: Smažíme zvolna v rozehřátém oleji. Pokládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené "erteple"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X2z
Moje poznámka
Smažené "erteple"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X2z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 4 minutami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 52 minutami
Ztracená vejce
mk.n@centrum.cz před 58 minutami
Kynutý makový závin
Lenka1980 před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
stanik před 2 hodinami
Bábovka s rybízem
Kateka před 3 hodinami
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 12 hodinami
Kure pecene
raelggg před 14 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 14 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
ertepláky,
co jsou erteple,
nivový dip,
nivový dresing,
smažené brambory,
co to jsou erteple,
nivový dresing recept,
co jsou to erteple,
nivovy dip recept,
bramborové erteple,
jabloška,
erteple-recept,
enteple,
dresing nivový,
recept na ertepláky,
smažené brambory s vejcem,
herteple,
smažený he,
brambory v jogurtovem dresingu,
nivový teplý dip
Suroviny:
brambory,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej
Komentáře (55)
či v zime, či v teple...
Co tak název rcp doplnit, k vůli vyhledavači, slůvkem "brambory", he?
Colombo65,musím se ségry zeptat jestli taky ve Vracově "valijó jablóška!" z Hliníka