Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 782 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,00 g |
Tuky | 21,54 g |
Vláknina | 7,93 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 14,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře.
Krok 2: Před tvorbou samotných párků (klobásek) jsem maso tak na půlhodinky vytáhla z lednice. Pak jsem si vždycky odebrala kousek, rozválela na delší tenký váleček, který jsem zabalila do omyté bránice. Stačí opravdu jen lehce zabalit, aby se jen konce bránice mírně překrývaly a na okrajích, aby bylo maso zabalené.
Krok 3: Bránice je tam hlavně, aby maso drželo hezký tvar a člověk se nebál, že se pak rozpadne. Je dobré balit do jemnějších částí bránice a hrubé kusy uřezávat, klobásky pak bývají tužší. Z masa mi vyšlo 10 párků.
Krok 4: Párky jsem nakonec osmahla na grilovací pánvi. U té délky je třeba počítat s tím, že se při smažení maso stáhne, takže budou menší.
Krok 5: Bagetky jsem si rozkrojila, spodek vystlala ledovým salátem a paprikou a buď hořčicí nebo kečupem, pak jsem do nich dala po 1 párku, po stranách jsem nastrkala kolečka kyselé okurky a navrch zdobila kyselým zelím a osmahlou cibulkou.
Zveřejněno 28. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hot dog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVLR
Moje poznámka
Domácí hot dog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVLR
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 16 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
mafinka888 před 4 minutami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 7 minutami
Nivová omáčka
PetrM před 56 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 1 hodinou
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 1 hodinou
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 1 hodinou
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 1 hodinou
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 2 hodinami
Tématické fráze:
hot dog recept,
domaci hot dog,
hotdog recept,
recept na hot dog,
domaci hotdog,
americký hot dog recept,
hot dog recepty,
recept hot dog,
domácí hod dog,
hot dog,
domácí hoddog,
hot dogy,
jak udělat hot dog,
pečivo na hod dog,
hod dog,
recept na hot - dog,
hotdog recepty,
hod dog recept,
pečivo na hot dog,
recepty hotdog
Suroviny:
plec vepřová,
petržel,
pažitka,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek,
špek,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
chilli,
bránice,
pečivo,
zelenina,
zelí kysané,
cibule,
hořčice,
kečup sladký
Komentáře (7)
zujali:
...a vypadá asi takto:
https://www.reznictvibrabec.cz/www-reznictvibrabec...
To čemu se běžně ale říká bránice, se správně nazývá blána bobřišnice. To je výborná věc, protože blána má tukové žilky a např. sekana, pečená v tzv. bránici (správně v pobřišnici) je mimořádně chutná. Kdo jí používá, dobře dělá.
Jen namátkou z netu:
Vepřová bránice
Vepřová bránice je ve skutečnosti část pobřišnice. Je to tukem protkaná síťka, která má překvapivě mnoho způsobů využití a je naprosto nedoceněná. Dá se do ní zabalit jakékoli sušší maso, kterému dodá šťavnatost a úžasnou chuť, i různé nádivky, sekaná a maso na gril.
Další popis tukové (nepravé) "bránice" z netu:
Bránice je tuková blána, která obaluje střeva a je výborná při pečení masa. V těle prasete odděluje játra, srdce a plíce. Poznáte ji podle toho, že vypadá trochu jako krajka.
Snad jsem to vysvětlila dost srozumitelně.
Jj, vypadají
...ale hot dog to není ani kdyby to bylo nazváno Domácí "hot dog"