Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka pro nenasyty

Barevná směs čerstvé zeleniny zasytí, zahřeje a dodá energii, aniž by zatížila žaludek. Tato polévka je ideální pro všechny, kdo mají velký apetit a chtějí si pochutnat zdravě a bez omezení.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tabita

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Část kořene celeru očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Stejně tak brambory. Dvě velké nebo tři střední mrkve též oškrábeme a nakrájíme je podélně na polovinu a pak na plátky (měsíčky). Krok 2: Pár kuliček růžičkové kapusty očistíme a přepůlíme. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a poté nadrobno nakrájíme na plátky. Krok 3: Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle. (Pokud použijete celer mražený, přidejte až později.) Krok 4: Poté zalijeme vařící vodou a přidáme celerové natě a na kostky nakrájenou a oloupanou malou cuketu. Všechno necháme pořádně provařit. Krok 5: Vybereme kapustičky, polévku rozmixujeme ponorným mixérem a rozředíme trochou vařící vody na potřebnou hustotu. Krok 6: Polévku dáme zpět na plotnu krátce provařit, vrátíme kapustičky a přidáme mražený hrášek a kukuřici. Ochutíme solí, mletým kmínem a Vegetou. Ke konci přilijeme jedno rozšlehané vejce a rozmícháme. Krok 7: Do odstavené polévky přidáme nasekanou petrželku, která dodá polévce tu správnou chuť. Krok 8: Na talíři polévku dochutíme několika kapkami dýňového oleje.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - kořenová zelenina

Zveřejněno 5. 11. 2014

Poznámka autora Tabita

Já celer kupuji i s natí. Nať pěkně okrájím, lístečky nasekám a zamrazím. A košťály a ty hrubé stonky překrájím a zamrazím též, pokud polévku nechci dělat hned.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka pro nenasyty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmMA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka pro nenasyty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmMA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Já zeleninu restuji na máse kvůli chuti a stravitelnosti. Ale hlavně kvůli chuti. Vegetu téměř nepoužívám, ale do téhle polévky a těstovinového salátu ji prostě dávám :-8
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat :-))

Taktiež najprv vždy orestujem cibuľu a až potom to ostatné.:-)
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. ;-) Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...

Při orestování zeleniny se lépe vstřebají vitamíny, které jinak tělo nevyužije, jedná se zejména o betakaroten, ale celkově je zelenina při restování lépe stravitelnější a chutnější.
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi:-p:yes:

Líbí se mi, jak je recept krásně napsaný, ale to je tak asi všechno...
VEGETU používám také :yes:
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé;-)

"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo:-))
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou:-)

Tématické fráze:
maminy eu., polévka z růžičkové kapustičky s houbama, polévka z růžičkové kapustičky a houbami, kapustičky mrkev polévka, kapustičky mrkev polévka, tncz nova tuk v tele

Suroviny:
brambory, mrkev, celer, cibule, cuketa, kapusta růžičková, hrášek, kukuřice, máslo, petrželka, vegeta, kmín mletý, pepř mletý, olej dýňový, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu