Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglická omáčka

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 154 kJ /
1 710 kcal
Bílkoviny111,71 g
Tuky121,67 g
Vláknina5,85 g
Cholesterol 431 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy40,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky. Krok 2: Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova. Krok 3: Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty. Krok 4: Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit). Krok 5: Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny. Krok 6: Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody. Krok 7: Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min. Krok 8: Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.

Zveřejněno 29. 11. 2009

Poznámka autorky Iness

Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Wv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglická omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Wv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: bezva recept já jen místo vepřového dělala kuřecí a byla to taky mňamka

Už je to na plotně, voní to hezky :-)

Petr Prostějov 24. 9. 2012 14:26
No tak sem se nechal inspirovat, provedl jsem pár změn - místo smetany sem redukoval plnotučné mléko, misto anglické slaniny domáci uzený bůček a místo ,,sprosté mouky rozmíchané ve vodě" jsem udělal trochu světlé máslové zásmažky, kterou jsem postupně přidával. Doporučuji! A jako přílohu jsem volil bramborové rösty (na hrubo strouhané sirové brambory s míchat s vyšlehaným vaječným bílkem sůl MLETÝ kmín) na panvi osmahnout placičky.
Nevidim problem ani v přílohovém/houskovém knedlíku nebo dušené rýži... :-p:-)

Vždy kritizuje nejvíce ten ,co připálí i čaj!!!!!!!Já dávám no.1:yes:

Dobré dopoledne vyzkouším . Jíž sem vyzkoušela americké kotlety a můžu jen všem doporučít.
Bylo to vinikající. Vnedělí se jen oblizovalo.:yes:

Já si myslím, že ano a když nad tím přemýšlím tak by to mohlo být s kuřecím i lepší;-)

dá se použít maso kuřecí místo vepřového??? :-)31http://www.toprecepty.cz/recept/8909-anglicka-omac...

Roštěná se odjakživa dělá z hovězího roštěnce...o tom tady není ani zmínka:-S

no tak to je roštěná trochu jinak:(:-S:-((:no:

Dnes jsem vařila a chutnalo nám. Bodík:yes:

Vypadá to zajímavě, už to mám uloženo na vyzkoušení:) přidávám bodíček:-K

spagetka: Moc děkuji za upozornění, paní si mohla dát alespoň svoji fotku...:-O:-S

http://www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/...www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/8686/9

dyk ona se ani nesnaží aspoň změnit názevnebo něco... IQ skákajícího vrabce.:-((:-(( Tímto se vrabečkům omlouvám.

Omáčka je moc dobrá, trochu (vzdáleně) chuťově připomíná svíčkovou. Podávala jsem jí s bramborovým knedlíkem a mňam.

Iness, ta omáčička vypadá dost jedle a já jí určitě vyzkouším-jsme hodně omáčkový;-)Bodík už k tobě letííí:yes:

Je to netradiční a zajímavá chuť:-):-p

To může být chuťově velice dobré :-p, jen bych moučnou záklechtku rozhodně vařila o něco déle. Ukládám :yes:.

Tématické fráze:
omáčky z vepřového masa, vepřové maso omáčky, omáčka z výpeku, omáčka z vepřového masa, omačky z vepřoveho, jak udělat omáčku z výpeku, omáčky z výpeku, vepřové maso omáčka, vepřový výpek, jak udelat vypek, výpek z masa, anglická kuchařka, omacka z anglicke slaniny, omáčka na vepřové maso, omacka veprove maso, masový výpek, vepřové omáčky, omáčka s výpeku, omáčka z plece, veprova omacka

Suroviny:
plec vepřová, slanina anglická, cibule, mouka hladká, smetana, hořčice plnotučná, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu