Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 758 kJ / 7 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,79 g |
Tuky | 405,63 g |
Vláknina | 19,90 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 786,70 g |
Postup přípravy
Jako kterékoli jiné medové těsto má i toto své klady a zápory. Především platí, že je třeba je co možná nejrychleji po vyhnětení rozválet do podoby plátů. Jinak ztuhne a další práce s ním bude obtížná, ba téměř nemožná. A po upečení získáte pláty, jež jsou obdobně jako medové perníčky tvrdé a vyžadují odležení v chladu, kde zvlhnou a zvláční.
Toto odležení ještě urychlí náplň v podobě pikantního ovocného džemu a krému. Autorka pracuje s máslovým nastaveným pudinkem, když ale přídavek pudinku vynecháte, budou výsledné řezy ještě trvanlivější. Krok 2: V kastrůlku svařte za stálého míchání máslo s cukrem, sodou, medem, mlékem a celým vejcem. Krok 3: Směs provařte, mírně zkaramelizuje, vroucí nalijte na mouku a vše zpracujte v robotu do podoby těsta. Je-li příliš tuhé, přidejte trochu mléka a opět vše propracujte. Krok 4: Z těsta vypracujte 3 stejně velké pláty, jež upečete na plechu s papírem v troubě vyhřáté na 150 st. dozlatova. Krok 5: Než zchladnou, připravte krém: Pudinkový prášek smíchejte s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání pudink svařte a provařte. Krok 6: Zchladlý pod folií zašlehejte do másla, jež jste vypracovali šlehačem doběla. Krok 7: Jeden plát potřete džemem, krémem a náplně přiklopte druhým plátem. Krok 8: Postup opakujte i v případě třetího plátu; docela nahoře bude krém. Krok 9: V chladu ztuhlý moučník polijte čoko polevou, jejíž základ tvoří rozehřátá čokoláda vymíchaná se ztuženým tukem. Opět vše uložte v chladu, aby se buchta rozležela a zvláčněla. Teprve potom ji rozdělte na řezy. Krok 10: Náš tip:
Rychle vyhnětené medové těsto co možná nejdříve zpracujte do podoby 3 plátů. Jakmile zchladne, začne tuhnout a špatně se pak rozvaluje. Bochánky proto ukládejte v teple přiklopené kastrolem, případně je rozvalujte na plechu s papírem nahřátým v teplé troubě.
Autorkou receptu je Soňa Frydrychová.
Zveřejněno 12. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7G0
Moje poznámka
Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7G0
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 13 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 16 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 16 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 20 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 1 hodinou
Citronová bábovka
AlenaCernik před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 9 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 9 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 10 hodinami
Bublanina
alenalentz před 12 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 12 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 12 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 13 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník,
řezy zázrak,
zázvorový moučník lidl,
zázrak z jednoho vejce,
medové řezy zazrak,
medové,žezy,
moučník z hladké mouky,
těsto se smrskává,
zázrak řezy,
medový močník,
medové žezy,
medový močník,
medáčky,
medove jeze,
top recepty medové dortíčky medáčky,
moucniky s jednoho vejce,
medovy plat,
medovnik zázrak,
nejrychleji udelaný cokoládovy moucník,
moucniky na odlezeni
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
soda jedlá,
med,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
máslo,
voda,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (7)
Medové řezy - medáčky peču tímto způsobem již desítky let, je to starý rodinný recept. Jsou fakt skvělé, lepší než jakýkoliv kupovaný medovník. Doporučuji udělat krém s pudinkem (mléko, vanilkový pudink, lžíce polohrubé mouky), aby nebyl tak sytý, případně pláty natřít kávou, aby rychleji změkly. a rozhodně žádnou marmeládu ani čokoládovou polevu (zkoušela jsme to i s ní, ale není to ono), jen ten krém a nahoru ořechy. Ať se na mě autor tohoto receptu prosím nezlobí
Můžete to zkusit třeba hned na Vánoce.
http://www.recepty.cz/recept/medacky-medove-rezy-s...
...jinak poklona těm, kteří "to" dají a posílám bodík
A o tom,jestli je to zázrak bych nechal rozhodnout zdejší šikovné kuchařinky,to já ,jako líný chlap, posuzovat nemohu