Kdoulový džem
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 275 kJ / 2 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,63 g |
Tuky | 1,36 g |
Vláknina | 21,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 655,49 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Moje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 7 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 10 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
kdoule recepty,
kdoulová marmeláda,
gdoule,
kdoule,
kdoule marmeláda,
kdoulová marmeláda recept,
kdoule recept,
marmeláda z kdoulí,
jak se dělá kdoulová marmeláda,
gdoule marmeláda,
gdoulový džem,
recepty z kdoule,
marmeláda z kdoule,
marmeláda z gdoule,
džem z gdoulí,
gdoulova marmelada,
marmeláda z gdoulí,
dzem z gdoule,
recepty kdoule,
recepty z kdoulí
Suroviny:
kdoule,
skořice,
koření hřebíček,
cukr krystal,
citron,
voda
Komentáře (14)
Teší ma však váš záujem práve o tento môj recept (máte rád dulový džem, alebo výrobky z dulí?) a celková snaha o rozšírenie vedmostí.
Právě v případě kdoule jde o pravou marmeládu, protože je obsažena i v názvu.
Tak jsem douvařil poslední dáfffku
Také jsem obkrajoval (je to produktivnější a člověk cítí pod nožíkem níže zmiňovaný "písek" a vyhne se mu), ohryzky jsem přefikl a vyvařil zvlášť...
Ukázalo se, že s těmi "sušenými" hruškami to nebyl až tak úplně blbý nápad
Tož tak
Před čtrnácti dny jsem měl pytel kdoulí..., dnes už zbývá tak asi košík..., a už z kdoulí pomalu kdoulovatím
Dělám kde co: mostardu, jam, sýr, "kůži", chystám se na vaši polífku..., teď zkouším imitaci povidel do buchet a cosi na způsob vařených sušených hrušek na táče
*****
Také plody neloupu (pektin)
Zkusil jsem také (jak uvedeno v rcp) vařit i s jadřinci(pektin). Semínka v produktu mi nevadí (nemixuji), spíše naopak
Nyní tedy jadřince vyloupnu i s tím "pískem" vyvařím zvlášť a následně scezený pektin přidám ke kdoulím.
Ach přírodo! Jak jsem dosud mohl existovat bez kdoulí?
*****
Pro všechny případy vložím foto, že aby nedošlo k záměně s kdoulovcem