Moravská kyselica podle naší babičky
Když za okny padá sníh, venku mrzne a v kamnech praská dříví, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica, připravovaná podle receptury našich babiček, postaví na nohy snad každého.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 22,53 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Moje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 19 minutami
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 3 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 6 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 6 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelová polévka jako od babičky,
zelová polévka,
krkonošská kyselica,
moravská kapustnica,
polévka kyselica,
oravvska kyselica,
recept na moravskou kyselici,
kýselica,
moravská kyslyca,
moravské polévky,
recept na kyselicu,
recept na moravskou kyselicu,
krkonošska kyselica recept,
moravská fazolačka,
moravské presnaky,
kyselice,
moravska kyselioca,
moravskakyselica,
moravská polévka,
pravá moravská kapustnica
Suroviny:
zelí kysané,
voda,
smetana zakysaná,
maso uzené,
koření nové koření,
kmín mletý,
chilli,
pepř mletý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
vejce,
pažitka
Komentáře (16)
A k tomu zelí.Domácí kysané zelí nedělám, pro malou rodinu se to nevyplatí. Jinak kysané zelí je kysané zelí a je jedno, zda v tomto případě jde do polévky to sudové nebo ze sklenice. Ale naprosto chápu, že jsou fajnšmekři, kteří dávají přednost domácímu nakládanému zelí dle vlastních receptur.
Zelové vody je ve sklenici pramálo, takže se stejně musí přidat voda, která kyselost zmírní a jak sám název říká, je to kyselica a ta má mít přeci kyselý říz
Kdo má, tak zajisté dá zelí ze zeláku...
Rcp ani jen nenaznačuje co se zelovou vodou