Postup přípravy
	Krok 1: Králičí hřbítky osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky z půlky množství  tymiánu. Maso svineme a závitky osolíme a upevníme špejlí nebo kuchyňským provázkem.
	Krok 2: Vložíme je do pekáčku (nebo remosky), zakápneme olivovým olejem, mírně podlijeme a dáme péct. Když jsou skoro měkké, přidáme k nim zeleninu pokrájenou na drobné kousky, zbytek tymiánu, osolíme, opepříme a společně dopečeme.
	Krok 3: Hotové závitky vyjmeme, zeleninu zjemníme plátkem másla a promícháme s pestem. 
Maso nakrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.
Maso nakrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.
Zveřejněno 4. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r8Z
Moje poznámka
					
				
Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r8Z
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 23 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 33 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							mikulášské brambory fialové, 
						
						
							králičí maso na tymiánu, 
						
						
							náhrada brambor, 
						
						
							králičí závitky, 
						
						
							pečená zelenina, 
						
						
							recept na králičí hřbet vykoštěné, 
						
						
							fialové brambory, 
						
						
							králičí rolka, 
						
						
							fialové brambory recept, 
						
						
							kràlík s pečenou zeleninou, 
						
						
							náhrada za tymian, 
						
						
							kralici maso s tymián, 
						
						
							mikulášské brambory recepty, 
						
						
							králík na tymiánu, 
						
						
							veprove kotlety s pecenou zeleninou, 
						
						
							králičí stehna zlín, 
						
						
							králičí hřbety recept, 
						
						
							mikulášské brambory, 
						
						
							barva hotového králičí maso, 
						
						
							králičí hřbet na hořčici a tymiánu
						
					
						Suroviny:
						
							hřbet králičí, 
						
						
							šunka sušená, 
						
						
							brambory, 
						
						
							brambory, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							cibule, 
						
						
							hořčice dijonská, 
						
						
							tymián čerstvý, 
						
						
							pesto, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							zelenina
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
Aničko - tak pro zlobivé děti, jo
Děkuji za odkaz na fialové brambory
Fialove brambory jsou chutove stejne, maji jen malinko jinou strukturu a urcite i vyssi cenu. Rozhodne jsi udelala neco pro sve zdravi. Antokyany, ktere obsahuji, jsou v nich to nejdulezitejsi a zajimave je, ze se jedna ne o hybrid, ale o autoktoni rostlinu, tudiz pri pestovani se nemusi pouzivat tuny chemie.
Jana Pá: díky
Ale fakt, že zelený nebo fialový květák byl zajímavý jen kvůli barvě
Jo, Maru, v ingrediencích máš 2x brambory - schválně, jako náhradu za ty fialové?