Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou

Suroviny

2 vykostěné králičí hřbety
plátky sušené šunky
brambory
fialové brambory
cuketa
červená paprika
cibule
dijonská hořčice
čerstvý tymián
červené pesto
plátek másla
olivový olej
sůl
množství zeleniny neuvádím - je to podle počtu strávníků a podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbítky osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky z půlky množství tymiánu. Maso svineme a závitky osolíme a upevníme špejlí nebo kuchyňským provázkem.

  2. Vložíme je do pekáčku (nebo remosky), zakápneme olivovým olejem, mírně podlijeme a dáme péct. Když jsou skoro měkké, přidáme k nim zeleninu pokrájenou na drobné kousky, zbytek tymiánu, osolíme, opepříme a společně dopečeme.

  3. Hotové závitky vyjmeme, zeleninu zjemníme plátkem másla a promícháme s pestem.
    Maso nakrájíme na plátky a servírujeme se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Fialové brambory jsou u nás málo známé, proto přidávám na ně odkaz

http://scribbler.cz/jidlo-2/uz-jste-ochutnali-modr...

Komentáře k receptu Králičí závitky na tymiánu s pečenou zeleninou

  • hosta hosta

    Moc krásný to máš, budu následovat, hřbety jsou na mrazáku:yes::-))

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Nádhera :yes:;-):-p

    Odpovědět

  • maris maris (autorka receptu)

    Děkuju vám:-)
    Aničko - tak pro zlobivé děti, jo:-O:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    :-p:-p:yes: Hezky barevné a určitě moc dobré.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,moc chutný receptík:-p:yes::-K
    Děkuji za odkaz na fialové brambory:yes::yes:Od včerejška je mají u nás ve Zlíně v Intresparu za 14.90kč a já jsem byla zvědavá,jak chutnají a nač jsou dobré.Jsou tam uvedeny pod názvem "Mikulášské brambory pro zlobivé děti":-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Maris: Krasne jsi uvarila, tvuj kralicek je opravdu povedeny.
    Fialove brambory jsou chutove stejne, maji jen malinko jinou strukturu a urcite i vyssi cenu. Rozhodne jsi udelala neco pro sve zdravi. Antokyany, ktere obsahuji, jsou v nich to nejdulezitejsi a zajimave je, ze se jedna ne o hybrid, ale o autoktoni rostlinu, tudiz pri pestovani se nemusi pouzivat tuny chemie.

    Odpovědět

  • maris maris (autorka receptu)

    chocolate: děkuju za informaci:-)

    Jana Pá: díky:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:O tech fialovych bramborach jsem cetla, ze jsou velmi vhodne pro diabetiky, na rozdil od tech beznych.Tudiz to by mohlo byt neco pro tebe;-).

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Foto :yes: a recept také :yes::-p

    Odpovědět

  • maris maris (autorka receptu)

    spagetka: zásadní chuťový rozdíl taky nevidím:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: já to nějak tušila, proto jsem to tak napsala ;-);-), já je chutnala taky z Albíku někdy loni? Asi. Řekni, nebo písni, jak ti chutnaly? Mně nijak extra teda nepřipadly, myslím chuťově, ne barevně (cenově byly samozřejmě dražší než normální, že jo), taky ale ráda zkouším nové varianty :yes::yes::yes:
    Ale fakt, že zelený nebo fialový květák byl zajímavý jen kvůli barvě

    Odpovědět

  • maris maris (autorka receptu)

    spagetka: děkuju:-), ty brambory tam jsou dvakrát záměrně, protože jsem použila i normální a chtěla jsem " vypíchnout " ty fialové.;-):-). Já jsem je tady ještě v obchodech neviděla, jen jsem o nich četla, až teď jsem je koupila v Albertu.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Fialové brambory, jakož i třeba fialový květák jsem už ochutnala. No, zůstanu u tradiční barvy :-D:-D, jinak receptík :-p:-p:yes::yes:
    Jo, Maru, v ingrediencích máš 2x brambory - schválně, jako náhradu za ty fialové?

    Odpovědět

Tématické fráze: mikulášské brambory fialové králičí maso na tymiánu náhrada brambor králičí závitky pečená zelenina recept na králičí hřbet vykoštěné fialové brambory králičí rolka fialové brambory recept kràlík s pečenou zeleninou náhrada za tymian kralici maso s tymián mikulášské brambory recepty králík na tymiánu veprove kotlety s pecenou zeleninou králičí stehna zlín králičí hřbety recept mikulášské brambory barva hotového králičí maso králičí hřbet na hořčici a tymiánu