Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilá zelnice

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 219 kJ /
291 kcal
Bílkoviny6,08 g
Tuky11,67 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy22,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita, přidáme červenou papriku, překrájené kysané zelí, nakrájené brambory na čtverečky a nakrájenou klobásu na kolečka, necháme chvíli orestovat a pak zalijeme vodou a vaříme. Krok 2: Uděláme si jíšku ze sádla, hladké mouky a polévku zajíškujeme, osolíme, opepříme, přidáme víno a na úplný závěr dáme zakysanou smetanu a polévku posypeme pažitkou.

Zveřejněno 25. 7. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Naše sbírka lahví vína se musí začít používat a tak na zkoušku se mi zrodila tato docela sytá a osvěžující polévka.

(my jsme totiž abstinenti a všechno víno máme od našich všech přátel a známých, jako příležitostné dárky).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilá zelnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jq2Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilá zelnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jq2Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zelnice, zelnice z kysaného zelí, cervena zelnice, zelnice recept, polévka zelnice, zelnice s klobásou, opilá, zelnice polévka, vánoční zelnice, recept na zelnici, polívka z kysaného zelí, zelnice červená, zelnice videorecept, pikantni zelnice, recept zelnice, domaci zelnice s klobasou, cervena zelnice s klobasou, polívka zelnice, zelnice - recept, zelnice postup

Suroviny:
sádlo, brambory, zelí kysané, klobása, paprika sušená sladká, cibule, česnek mědvědí, smetana kysaná, víno bílé, pažitka, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu