Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Moje poznámka
Pavlišov
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJBD
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 33 minutami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 12 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 18 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová buchta
1anoli1 před 6 minutami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 17 minutami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 2 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 3 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 14 hodinami
Margot kuličky
Junys před 14 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 14 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 15 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 15 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 17 hodinami
Tématické fráze:
knedlo-vepřo-zelo dle našich babiček,
řízek pavlišov,
upicky rizek,
řízek s knedlíkem,
hospoda pavlišov,
řízek se zelím,
fisch and chips,
pavlišov řízek,
vepřový řízek pavlišov,
smažené ondraše,
úpický řízek recept,
pavlišov hospoda,
pavlisovak,
řízek s knedlíkem a zelím,
řízek s knedlíkem a se zelím,
fisch and chips recept,
řízek se zelím a knedlíkem,
smažený řízek pavlišov,
smažený řízek s knedlikem a zelím,
pavlišovák recept
Suroviny:
řízky,
knedlík houskový,
zelí kysané
Komentáře (53)
Ale mám ještě zvláštnější kombinaci - vyprávěla mi jedna známá, jak se její, tehdy ještě nastávající, těšil na návštěvu ke své tetě na řízek. Překvapení pro ni bylo obrovské - jednalo se o smažený řízek s knedlíkem a prý rozředěnými povidly (asi omáčka na černo) - prý vůbec neměla odvahu to ochutnat.
Navíc suché se to nejí!!! V originále se to polévá omastkem, nebo sádlem, ale my jsme to dovedli k dokonalosti a dělá se k tomu vepřová šťáva a potom nejsou ty knedlíky tak suché
p.s. Nejlepší Pavlišov dělají v restauraci U svaté Magdaleny v Jetřichově
Já se jen divím, že ještě nejste zaregistrován a nedáváte sem recepty ... myslím si, že jste určitě skvělý kuchař
Ale je to už úplne mimo...jeden známy zásadne jedáva kapra na Vianoce s hráškovou ryžou...