Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 961 kJ / 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,10 g |
Tuky | 31,60 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 308 mg |
Sodík | 5,38 g |
Sůl | 12,80 g |
Sacharidy | 35,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční kapustnice z Podolince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4q6g
Moje poznámka
Vánoční kapustnice z Podolince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4q6g
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 2 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 9 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 10 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 11 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 11 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 11 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 11 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 12 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 12 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 12 hodinami
Tématické fráze:
vanocni kapustnice,
vařeni kapustnice,
novoročni kapustnica,
domaci kapustnice,
kapustová polévka kapustnice,
voda z kyslej kapusty recept,
vánoční kapustnice recept,
kapustnice,
staročeská juska,
ulezela rybi polévka,
rybí slovenská polévka se sušenými se švestkami,
kapustnice vánoční,
polévka juška,
rybí polévka se sušenými švestkami,
vanocni juška,
kapustnice s uzeným masem,
slovenská kapustnice s fazolí,
kapustnice se švestkama,
slovenská vánoční kapustnica,
slovenská vánoční rybí kapustnice
Suroviny:
zelí kysané,
houby sušené,
švestky sušené,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
klobása,
sádlo,
mouka hladká,
vývar masový
Komentáře (22)
Když je pěkně uleželá,tak ty sladké švestky krásně natáhnou tu nakyslou chuť ze zelí a jsou takové mňamkovně navinulé
Když jsem byla malá, babička zelí každý rok nakládala do dřevěného soudku a to bylo něco jiného
Teraz to už dodržiava málokto, varí sa kapustnica, ale zase žiadna voda ako píšeš, proste sa dáva kyslá kapusta aj s vodou, ktorú vytvorí, teda s juškou. Nijaká voda sa nepridáva. Ak je príliš kyslá ( ona ale kyslá má byť
http://www.toprecepty.cz/recept/3048-babiccina-kap...
Želám všetkým krásne, pokojné a zasnežené Vianoce.
Recept mě zaujal, tak jsem ho vyzkoušela. Na Vánoce zelňačku nevařím, míváme rybí polévku. Ale recept byl takhle vánočně pojmenován, tak jsem název nechala a vařila přesně podle něj, což se týká i přidání klobásy nakonec. Pokud dobře čtu, tak tam píšu, že klobásu v polévce ještě povaříme. Hovězí vývar byl v receptu, tak jsem ho taky použila, myslím, že se hodil víc, než obyčejná voda.
V našem domácím jídelníčku je zelná polévka podle toho, jak ji vařila moje babička a ta se dělá s uzeným masem, tudíž je z uzeného vývaru.
Tahle polévka mě právě lákala k vyzkoušení, protože je z úplně jiných ingrediencí než je běžné. Musím jen opakovat, že nám chutnala. Kdyby nám nechutnala, tak bych ji sem nedávala. Vkládám jen recepty, které vyzkouším a které nám chutnají. Nikoho, ani Vás nenutím, abyste podle tohoto receptu polévku vařila.
Mám ráda staré recepty a třeba někoho taky zaujmou.
Andreo, jasně, že nevadí