Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 591 kJ / 4 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 392,14 g |
Tuky | 278,23 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 84,02 g |
Postup přípravy
Nachystáme si rýži podle potřeby, kolik spotřebujeme. V nádobě, ve které ji budeme dělat rozehřejeme máslo, nasypeme na něj rýži a chvíli restujeme. Pak zalijeme vodou v poměru 1:2, osolíme, dáme do trouby a pečeme cca 17 minut.
Zveřejněno 26. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVVp
Moje poznámka
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVVp
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 4 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 5 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 26 minutami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 1 hodinou
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 3 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 4 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 4 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 4 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 4 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 4 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 4 hodinami
Tématické fráze:
tažín,
hrnec na tazin,
tažín recept,
nádoba na tažin,
kuřecí s rýží,
tažín nádoba,
tažín recepty,
recept na tazin,
recepty tažin,
rýže na másle,
hrnec tažin,
kuřecí k rýži,
vaření v tažínu,
recepty na tazin,
krůtí tažin,
máslová rýže,
kuřecí stehna s citronovou rýží,
priprava tazinu,
kuřecí tažín s olivami,
tažin z krůtího masa
Suroviny:
paličky kuřecí,
kuřecí stehenní řízky,
sůl,
pepř,
olej olivový,
máslo,
cibule,
kmín mletý,
koriandr sušený,
skořice,
zázvor mletý,
pyré rajčatové,
vývar kuřecí,
meruňky sušené,
koriandr čerstvý
Komentáře (16)
To jsou ale dva okruhy otázek:
1. tagine recept
Levantinské kuchyni moc neholduji (s výjimkou židovské), myslím si ale, že tento rcp by bylo lze nazvat tagine snad podle použitých surovin, ale ne podle způsobu přípravy. Tou níže zmíněnou poklicí jsem to chtěl pouze kulantně naznačit…
2. tagine nádoba
Poučnou debatu na dané téma jsem už zažil tady: http://www.labuznik.cz/diskuse/tajin-pouzivate-434...
Ja som tú nádobu videl, ale uz si celkom isto nepamätám, ci tá kuželovitá cast nie je hore otvorená.
Neviem odpovedat na Vasu otázku. Predpokladám, ze ak sa táto nádoba na varenie pouzíva, zrejme jej vlastnosti sa nedajú dosiahnut v inej, aj ked velmi dobre uzavretej. Pravdepodobne to nie je problém "hermeticky" uzavretej nádoby, pretoze v uvedených krajinách pouzívajú aj nádoby kovové, pouzívané aj v iných krajinách (Európa, Amerika atd.) a predsa na tento druh prípravy (existuje mnozstvo receptov) pouzívajú tajine.
Napríklad na prípravu couscousu majú tiez svoju specifickú nádobu (u nás nazývanú couscousier). My pouzívame uz couscous predvarený a len ho zalejeme horúcou vodou...
Takze hoci recept nie je pripravovaný v "autentickej" nádobe, to este neznamená, ze sa mu aspon ciastocne (alebo viacej) nepodobá.
No, ono kdyby se v postupu při tepelné úpravě pokrmu použitá pánev zadeklovala byť i obyčejnou poklicí, tak by se jídlo snad tajine zovati mohlo, či ne?
Jen pro ilustraci wocogo přidán obrázek, který na případné přání autorky rcp nechám zmizeti