Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 113 kJ / 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,70 g |
Tuky | 82,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Do málo osolené VROUCÍ vody (nevaříme polévku) se zeleninou dáme vařit jazyk.
Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až změkne (sklouzne z vidličky); trvá to přes dvě hodiny a nemusíme mít strach že maso převaříme (vysokým obsahem tuku to v lednici zase vytuhne).
Jazyk krátce zchladíme pod studenou vodou a sloupneme „kůži“ od kořene ke špičce.
Podjazyčí za tepla NEODSTRAŇUJEME!
Jazyk po vychladnutí dáme ztuhnout do chladničky. Krok 2: Zatím vykostíme kuře… VIDEOPOSTUP je v poznámce; lze to zvládnout (jistě že ne napoprvé) za méně než 15 minut.
Až na samém konci videa je estetický a rychlý ZPŮSOB VÁZÁNÍ ROLÁDY Krok 3: Plát masa popravíme nožem a opatrně egalizujeme i paličkou.
Osolíme, opepříme, opatrně (asi jednou špetkou) ovoníme voňavým kořením. Krok 4: Z jazyku odstraníme (ale není to nutné) podjazyčí a jazyk zavineme do plátu a pojistíme motouzem (nebo jehlami). Krok 5: Vložíme „švem“ nahoru do pekáče, můžeme s citem posolit, poklademe máslem a pod poklicí a BEZ podlití pečeme při cca 175°C asi hodinu.
1× otočíme, poléváme šťávou, kterou pečeně pustila a na závěr pozlatíme odkryté. Krok 6: II. VEPŘOVÉ JAZYKY V KUŘETI
Postupujeme jak psáno výše s tím rozdílem, že jazyky vaříme v osolené vodě s přebytkem divokého koření. Krok 7: III. MOZAIKA V KUŘETI Krok 8: Jazyky vaříme jak psáno výše, ale hovězí a vepřové ZVLÁŠŤ. Krok 9: Před dalším použitím se snažíme jazyky při chlazení vyrovnat, např. mezi prkénky. Krok 10: Jazyky rozřízneme podélně napůl. Krok 11: U vepřových jazyků odřežeme podjazyčí u kořene. Získáme tak (pokud odřízneme i špičky jazyků) hranolky asi 2×2 cm.
Pokud špičky neodřízneme, lze jazyky skládat klínovitě špičkami přes sebe. Krok 12: Z hovězího jazyka nakrájíme také hranolky asi 2×2 cm (jeden jazyk vystačí k naplnění dvou kuřat) Krok 13: Na kuřecím plátu vytvoříme z jazyků šachovnici kterou zavineme do kuřecího masa a dále postupujeme, jak uvedeno výše (zajistit špagátem, upéci, vychladit, podávat).
Poznámka:
Maso by šlo patrně vařit i v "ďáblově vynálezu" – přece nevaříme polévku… Krok 14: Aby produkt „vypadal“ (kůžička se snadno potrhá) tak peču v pekáči vyloženém papírem na pečení… Krok 15: Provázek odstraňujeme až z vychladlé rolády; možno před porcováním, ale i po naporcování rolády
Já podávám po studenu s bílým pečivem nebo i chlebem a mostardou, nebo znojemskými okurčičkami, křenem, příp. s pikantními omáčkami.
Mám přátele, co si roládu ohřívají k bramborové kaši…
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře s jazykem - jazyky v kuřeti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3p99
Moje poznámka
Kuře s jazykem - jazyky v kuřeti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3p99
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 11 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 11 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 22 minutami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 41 minutami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 8 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 8 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 10 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 11 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 11 hodinami
Tématické fráze:
youtube uzeny hovezi jazyk recepty cz,
koření ke kuřeti,
recepty na youtube na veprove jazyky.,
jak upéci vepřový jazyk,
kuře k obě,
hovězí jazyk s hořčičnou omáčkou,
veprova rolada vazani,
youtube hovezi uzeny jazyk recepty cz,
youtube hovezi jazyk recepty cz,
ubrus s olivami,
vykostění kuřete videorecept,
vykostíme kuře
Suroviny:
kuře,
jazyk hovězí uzený,
zelenina kořenová,
cibule,
koření divoké,
koření hřebíček,
pepř mletý,
květ muškátový,
sůl,
máslo
Komentáře (6)
Studená chutná druhý den báječně, jako kdyby jste ji naplnila játrama.