Bramborákové jednohubky
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo jen tak k pivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,07 g |
Tuky | 27,60 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 198,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.
Krok 2: Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou.
Krok 3: Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.
Krok 4: Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.
Krok 5: Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.
Krok 6: Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a jíst místo tyčinek.
Zveřejněno 10. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Moje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 3 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 9 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 9 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 3 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 4 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 4 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 6 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 7 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 9 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak zdobit jednohubky,
jednohubky recepty,
bramborakova buchta,
bramboráčky jednohubky,
odpad při mletí mouky,
nevelka krusta,
bramborákové těsto ve střevě
Suroviny:
voda,
olej,
otruby pšeničné,
mouka hladká,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
sůl,
brambory,
droždí
Komentáře (23)
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.