Bramborákové jednohubky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 22 názorů

Suroviny

110 g vody
2 lžíce oleje
10 g pšeničných otrub
250 g hladké mouky
1 stroužek česneku
drcený kmín
majoránka
rovná lžička soli
70 g strouhaného syrového bramboru
5-7 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.

  2. Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou.

  3. Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.

  4. Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.

  5. Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.

  6. Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a sníst místo tyčinek.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

To nás tak jednou honila mlsná…a protože milujeme bramboráky, bylo o chuti jednohubek rozhodnuto.

.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborákové jednohubky

  • Čmárka Čmárka(neregistrovaná)

    adamos:Tak otruby jsem viděla i v Globusu.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Super :yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia

    cathleen, zizala, ďakujem:-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to se mně moc líbí!:yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    zizala: díky za záskok :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    amalia: Možná by nebylo špatné tu kukuřičnou mouku použít na podsypání při rozvalování těsta ;-) Bude to pak hezky křupat :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    amalia: to neporadím, nepoužívám ji. Pokud to budeš zkoušet, zkus nahradit nejdřiv menší část mouky, co to udělá ;-)

    Odpovědět

  • amalia amalia

    ...na zjedenie krásne:-p mohla by som pridať kukuričnú múku? :yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Benesova Petra Benesova

    Skvělý nápad, určitě vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    adamos: snad se nemýlím, že jsem je viděla i v Kauflandu (někde u ovesných vloček, kuskusu apod.), ale stoprocentně je mají v každé Zdravé výživě ;-) Prodávají se i otruby žitné a další druhy.

    Odpovědět

  • adamos adamos(neregistrovaný)

    Mám dotaz : kde se dají sehnat otruby ? dík za odp. jsem z Benešova:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pochutnala by som si...ja by som tam navrch pripichla ešte olivu, ale to viac-menej preto, aby som potom mohla dojesť celú fľašu. :-D Otruby tiež používam, hlavne do chleba a pečiva, ale občas aj do jedál, hlavne na zahustenie. ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Děkuji za zájem, doufám, že někdo vyzkouší :-)
    Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit:-D

    maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
    Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko:-)) od usazenin a treba i tělu nebezbečných odpadů.
    Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maiva: Ja otruby často kupujem, prihadzujem do hocičoho, ak pečiem z bielej múky. Mám potom dojem, že robím niečo pre svoje zdravie...:-D

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zajímavý recept, otruby jsem ještě nikdy nepoužila. Bramboráky máme rádi, budu muset vyzkoušet:-p+:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak zdobit jednohubky jednohubky recepty bramborakova buchta bramboráčky jednohubky odpad při mletí mouky nevelka krusta bramborákové těsto ve střevě