Bramborákové jednohubky
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo jen tak k pivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,07 g |
Tuky | 27,60 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 198,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.
Krok 2: Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou.
Krok 3: Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.
Krok 4: Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.
Krok 5: Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.
Krok 6: Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a jíst místo tyčinek.
Zveřejněno 10. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Moje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 2 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 2 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 2 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak zdobit jednohubky,
jednohubky recepty,
bramborakova buchta,
bramboráčky jednohubky,
odpad při mletí mouky,
nevelka krusta,
bramborákové těsto ve střevě
Suroviny:
voda,
olej,
otruby pšeničné,
mouka hladká,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
sůl,
brambory,
droždí
Komentáře (23)
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit
maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.