Blbouny se žahourem
Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky, uvařte na páře a ovocem je přelijte až při servírování.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 521 kJ / 1 798 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 57,21 g | 
| Tuky | 25,68 g | 
| Vláknina | 12,92 g | 
| Cholesterol | 271 mg | 
| Sodík | 590 mg | 
| Sůl | 1,41 g | 
| Sacharidy | 327,96 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zadělejte si těsto, je jedno jestli ručně nebo v pekárně a nechte jej vykynout.
	Krok 2: Vykynuté těsto rozdělte na asi 20 stejně velkých kousků, které v dlani zakulatíte a necháte ještě chvíli kynout.
	Krok 3: Knedlíky poté vařte v páře na pečicím papíru asi 12 minut - je to lepší, než ve vodě. Hotové knedlíky propíchejte špejlí, aby se nesrazily.
	Krok 4: Jahody podlijte troškou vody, přidejte cukr, asi lžíci solamylu na zahuštění a nechte rozvařit. Knedlíky polité jahodovým rozvarem můžete doplnit strouhaným tvarohem a přelít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
Moje poznámka
					
				
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							borůvkové knedlíky se žahourem, 
						
						
							jihocesky boruvkovy žahour, 
						
						
							kynuté knedlíky se žahourem, 
						
						
							rozvařené borůvky, 
						
						
							borůvkové knedlíky s žahourem, 
						
						
							žahour z jahod, 
						
						
							knedlíky se žahourem, 
						
						
							borůvkové blbouny, 
						
						
							borůvková klevela, 
						
						
							rozvařené ovoce, 
						
						
							jihočeský žahour, 
						
						
							blbouny, 
						
						
							boruvkové blbouni, 
						
						
							kynute knedlíky s žahourem, 
						
						
							blbouni s boruvkami, 
						
						
							knedlíky s žahourem, 
						
						
							borůvkové knedlíky blbouni, 
						
						
							recept na blbouny, 
						
						
							boruvkova svanda, 
						
						
							blbouni
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							kvasnice, 
						
						
							sůl, 
						
						
							jahody, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (24)
Ešte si to celé tak zo desať krát prečítam
Ale inak ešte raz ďakujem