Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 319 kJ / 2 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 56,30 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 412,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku velkou asi jako 1,5 dlaně a tu dáme vykynout na plech s pečícím papírem.
Krok 3: Pak pomašlujeme vejcem, položíme na něj plátek anglické, hromádku dušené cibule, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě (asi 180°C) upečeme.
Jsou výborné vlažné i studené.
Jsou výborné vlažné i studené.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwA5
Moje poznámka
Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwA5
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 16 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
terezachmelirova057 před 20 minutami
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Kamikadze před 32 minutami
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 2 hodinami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 2 hodinami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 5 hodinami
Tématické fráze:
vdolečky,
domácí pekárna test,
recepty ze slaniny,
vdolečky bez kynutí,
co s cibulí,
vdolečky recept,
slaninové koláčky,
slané vdolky pečené v troubě,
slanina recept,
cibulovo slaninové koláčky,
vdolky se sýrem,
zbojnicky rohlik recept,
slanina se sýrem,
vdolky se slaninou a sýrem,
slanina recepty,
slaninové,
domaci vdolecky,
zbojnicka placka,
anglické vdolečky,
cibule
Suroviny:
voda,
sůl,
olej,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
slanina anglická,
sýr strouhaný,
cibule
Komentáře (190)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ani jsem je nestihla vyfotit
http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...
Takové dobrotky u nás jedou
Já tu cibulku opeču na másle ,to u nás víc frčí !
Zkusila jsem si to spočítat a udělala je s omládkem, jsou naprosto dokonalé
Přidávám foto a bodíka, díky
Přeju hodně zdaru do dalšího pečení!
Jen jsem udělal jednu várku a už jsem musel dělat další jen se zaprášilo doporučuji všem
Cathleen,recept už mám vytištěný a určitě ho brzy vyzlouším,takové dobroty můžeme
cathleen - doufám, že Ti moje úprava nevadí
Posílám +
Posílám ještě nějaké fotky a velké díky, Cathleen...
yanull - nemělas vdolečky moc vypečené, že byl sýr po zchládnutí ztvrdlý?
Lízu napadlo, že je naplníme uvnitř, tak jí kus těsta věnuju, ať se vyblbne...
Jsem zvědavá na srovnání včerejší a dnešní verze...
Těhle 8 bochníčků (ovšem opravdu výborných) mě stálo skoro celé odpoledne, téměř rozbití pečky, několik komentářů zde, proseb o radu, a těch nervů...
Ale příště snad budu chytřejší...
Poslala jsem fotografie... Ještě jednou díky.
Jsou těsta, kde i během kynutí ho ještě 2x zpracovávám, když mi na něm hodně záleží a mám na to čas.Myslím, že to dělá i Špagetka
A těsto se nesmí nechat překynout, musí být akorát, asi jako píše Špagetka, dolík se musí vyrovnat.
Na plechu se nechávají dokynout hotové placičky-bochánky 10-15min.
Že je kynuté poznáš velmi lehce, to těsto může až zdvojnásobit svůj objem
Chtěla bych se zeptat - když je psáno 500-600 g mouky, mám dát 550? Nebo kolik jste použily? Omlouvám se, ale nemám zkušenost a té pečky se docela bojím...