Brambory se špekáčky na pivu
Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez práce můžete servírovat lahodný oběd, který ocení zejména mužská část rodiny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 575 kJ / 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,12 g |
Tuky | 4,14 g |
Vláknina | 23,11 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11,34 g |
Sůl | 27,40 g |
Sacharidy | 156,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory se špekáčky na pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JypD
Moje poznámka
Brambory se špekáčky na pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JypD
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Belgické vafle
Přidáno před 7 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 11 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 1 hodinou
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 1 hodinou
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 3 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 4 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 4 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 5 hodinami
Tématické fráze:
buřty na pivu ze světlého piva,
špekáčky na světlém pivu,
špekáčky na pivu,
pečené špekáčky na pivu,
jídlo ze špekáčků,
jídla ze špekáčků,
buřty na světlém pivu,
špekáčky na pivě,
špekáčky pečené na pivu,
pečené špekáčky,
špekáčky na pivu s bramborem,
špekačky pikantní na pivě,
recept na zapečené špekáčky na pivu,
pokrmy ze špekáčků,
buřty na světlém pivě,
buřty na pivu s bramborem,
špekáčky s bramborem,
špekáčky na černém pivu,
jidla k pivu,
špekáčky recept
Suroviny:
brambory,
špekáček,
pivo černé,
kečup sladký,
česnek,
koření provensálské,
koření grilovací,
sůl,
cibule
Komentáře (67)
U nás je tohle jídlo také oblíbené a vlastně jsem ho už dlouho nedělala. Musím to napravit. Klasika je klasika, je osvědčená a předčí veškeré experimenty...
Udělala jsem jedinou kosmetickou změnu oproti tvému předpisu-česnek jsem nakrájela na plátky.+32
Jestli budeš mít ještě někdy odvahu, zkus s jiným pivem nebo jiným typem brambor...
Vonělo to dobře. Jíst se to ale nedalo ani se sebezapřením.
Obzvlášť ty brambory
Mám vážné podezření, že škodičem bylo to konkrétní pivo, nikoliv recept samotný! Škoda, vypadalo to v pekáčku moc hezky
Podle mě je tady v tomhle receptu lepší černé pivo, světlé mi připadá více hořké...
Ivanko, dej tomu ještě jednu šanci, udělej to přesně podle mého receptu i s délkou pečení a uvidíš...
Lenullko, myslím, že můžeš docela klidně použít i světlé pivo
Dešťovko - měla jsem trouby rozehřátou na 250°C.