Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 062 kJ / 5 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 474,36 g |
Tuky | 415,12 g |
Vláknina | 7,84 g |
Cholesterol | 2,26 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,30 g |
Sacharidy | 28,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVzN
Moje poznámka
Játrový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVzN
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 11 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 16 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 9 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 10 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 11 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 11 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 12 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 12 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 12 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 14 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr,
játrový sýr recept,
domácí játrová paštika kluci v akci,
recept na jatrový sýr,
kluci v akci játrová paštika,
domaci jatrovy syr,
recept paštika játrový sýr,
domácí paštika kluci v akci,
paštika játrový sýr recept,
kluci v akci domácí paštika,
recept játrový sýr,
jatrovy salam,
játrová paštika kluci v akci,
recepty paštiky 43 receptů dobrůtky,
jatrovy salam recept,
játrový salám recepty,
játrový sýr recepty,
domácí játrový salám,
recept na játrový salám,
játroví sýr
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
játra vepřová,
česnek,
kmín mletý,
ořech muškátový,
majoránka,
koření nové koření mleté,
bazalka čerstvá,
kůra citronová,
pepř mletý,
sůl,
led
Komentáře (12)
Naše rodina dělá tuto játrovou paštiku:
1 kd vepřových jater
1 kg syrového sádla
0,1 kg vepřové kůže vařené
3 stroužky česneku
1 menší cibule
40 gr soli pragandy(vede každá drogerie)
koření do paštiky,neobo jen pepř,sůl,špetku skořice,špetku nového koření,
Postup: umeleme 2 x jádtra co nejemněji,sádlo 1x také,každé zvlášť.při mletí jater přidáme sůl a koření,česnek i cibuli.Játra promícháme a necháme asi 2 hod,prorůžovět(to udělá pragada sůl)potom tyčkovým mixérem mixujeme játra za postupnmého zašlehávání mletého sádle.Postupně se spojí do kompaktní játrové hmoty,která velmi lepí.Tuto hmotu naplníme do vhodné nádoby,nebo skleniček s víčky a na plechu v troubě necháme táhnout při teplotě 85 st.2,5 hod.Nádoby můžeme vyložit plátky anglické slaniny,nebo podobně.Po vychlazení je super.Dobrou chuť.Děláme ji doma mnoho let.
Máš odemne velikánský bodík, už vím, co si zítra udělám ... parááda, jsi zlato