Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 174 kJ / 2 193 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,61 g |
| Tuky | 162,67 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 5,95 g |
| Sacharidy | 26,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Údenú slaninu nakrájame na drobno a dáme vytopiť.
Krok 2: Škvarky vyberieme a osmažíme na vytopenej masti cibuľu.
Krok 3: Mäso nakrájame na rezance - nudle asi ako malíček, pridáme k cibuli. Chvíľku otáčame, kým mäso nezbelie.
Krok 4: Vtedy zasypeme paprikou, osolíme a podlejeme trochou vody a dusíme.
Krok 5: K polomäkkému mäsu pridáme paradajku a papriku, necháme zmäknúť. Vodu pridávame vždy iba po troche.
Krok 6: Do hotového jedla vlejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, naberačkou vyberieme teplú mäsovú šťavu a vmiešame do misky, kde je smotana zmiešaná s múkou, miešame a pomaly vlejeme do hrnca k mäsu a prevaríme.
Krok 7: Do hotového pridáme vytopené škvarky a prípadne aj posekanú petržlenovú vňať.
Zveřejněno 20. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Csikóstokány - tokáň čikóš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNqn
Moje poznámka
Csikóstokány - tokáň čikóš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNqn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 9 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
tokaň,
tokán recept,
debrecinske škvarky recept,
šprudlovačka,
kuřecí tokán,
čikóš,
recepty tokáň,
slovenský tokáň,
recept tokáň,
veprovy tokan csikos,
tokáň z kuřecího masa,
ko tok,
tokan recepty,
tokán na smotane,
tescoma s chuté. cz,
vepřový tokáň,
halušky k masu,
čikoš jidlo,
hovězí tokáň se zelím,
recept slovenské plecko
Suroviny:
plecko vepřové,
cibule,
slanina uzená,
paprika sušená sladká,
sůl,
paprika čerstvá červená,
rajče,
smetana kysaná,
mouka hladká
Komentáře (30)
A k tým spomínaným jedlám, ani mne nie je jasný rozdiel...Je to skôr prelínanie jedál a receptov v rámci str. Európy...Maj sa pekne a pekný večer!
Ale som rada, ak vám niečo navarené podľa mňa bude chutiť...
Želám pekný večer!
už to tu jen projdu a jdu spát, brzy ráno jedu do
Stuttgartu a moc se na cestu netěším
Ale moja dvorná fotografka už určite vyťahuje mäso z mrazáku...
http://www1.tescoma.com/sk/shopsk/scripts/hledej.p...
Ďakujem za záujem z Vašej strany, je mi jasné, že podobná, alebo skoro totožná úprava je všetkým známa...je to jedlo, čo sa v našich zemepisných šírkach varí asi skoro všade. Iba Maďari ho nazvali takto. Ale je prudko jedlé...smotanu u nás dávam až pri podávaní, pretože si ju odopieram...