Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický kuřecí guláš

Gulášek z kuřecího masa doplňují sterilované fazole. Voní po česneku a majoránce a pro milovníky pálivého lze přidat pár kapek tekutého chilli koření. Takový guláš bude nejlépe chutnat s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 5,0 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 817 kJ /
673 kcal
Bílkoviny55,13 g
Tuky8,81 g
Vláknina63,67 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy62,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžičce oleje orestujeme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Krok 2: Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a orestujeme do sklovata. Poté přidáme kečup, mletou papriku, promícháme a ihned zalijeme fazolemi i s nálevem. Krok 3: Přivedeme k varu a v troše vody rozmícháme lžičku solamylu. Guláš jím zahustíme. Dochutíme sójovou omáčkou, Vegetou a majoránkou. Dle chuti přidáme tekuté chilli koření, pokud chceme guláš pikantní. Krok 4: Podáváme s chlebem.

TIP: Jak připravit chilli con carne

Zveřejněno 22. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-magazín AHA-recept zde dala paní Lenka Němcová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický kuřecí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YKG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický kuřecí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YKG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Guláš byl moc dobrý. Rychlý a lehký oběd, v létě ideální :-):-K

Výborné,před chvílí dovařeno a moc chutná:yes:

Gulášek je výborný:yes: a rychle hotový, takže pro vařený v týdnu , když chodím do práce, je suprový a navíc chutná:yes::yes:.

bystrouska: Díky, to mne moc těší :-)

Mě by zajímalo proč v poslední době mouka vůbec nezahuštuje,to bych jí tam musel dát kilo aby to zhoustlo a druhý den po ohřátí je to opět jako voda.To samý solamyl.První den ok hustý,ale po druhý po ohřátí to zvodnatí.:-//:-//:-//

pavel: Tak to se mi ještě nestalo!! A mouku používám minimálně. Pokud se jí můžu vyhnout co se zahušťování týká, udělám to.

voduska:;-)

výborné..já dávám místo kuřecího masa uzené, taky dobrůtka:-p

pazderka83:;-) díky za vyzkoušení. Taky dělám všechno "odboku" vyjma pečení zákusku.;-)

Recept jsem delala k dnesnimu obedu,tudiz jsem musela zvetsit porci. Vzhledem k tomu,ze se mi nechteli vsechny ingredience prepocitavat,tak jsem davala vse od oka. Jen kecup jsem nahradila protlakem. Nevim tedy jak chutna original,ale muj vytvor nebyl spatny. Jen mi tam neco chybelo v chuti a nevim co. :-D :-P

Kacita a Sofinka: Dej vědět;-)

Budu to dělat na oběd:-). Určitě to bude super :-))

Miroslav Králík: Změna je třeba!:-))

Miroslav Králík 28. 12. 2013 13:40
Tak mam kuřecí prsa a řízky už nechci ani vidět. Jdu na ten KUŘECÍ GULÁŠ:yes:42mira@seznam.cz

clupmi: Nabídku jsem dostala;-), ale musela jsem odmítnout kvůli malého bytu. To by se asi museli postavit na štafle venku a natáčet z okna:-D

Jani, vidím ten zdravý chléb na první fotce a musím se smát. Je to jak ta hláška z filmu Tankový prapor: "Tak je to spravne, tak to ma byt." :-D Takže samozřejmě +:yes:, u tebe to ani jinak nejde!!! Nevařila jsi ještě s Babicou - měl by tě tam přihlásit. :-K
http://clupmi.blog.cz

papa1649: Díky i za foto;-)

Tak Janí, dali jsme si to dneska k obědu s rýží. S chlebem se mi to zdálo moc drahé, vždyť na chleba se nám důchodcům těžko vydělává a proto jsme zvolili tu rýži. Jinak fakt chuťově vyvážené.:yes::yes::yes:
Posílám též odkaz na Jemný Fazolový guláš.
http://youtu.be/5W9gt-z3Yyw

Mls-3: To jsem moc ráda;-)

nám taky chutnalo a bodík letěl :-D

chocolate: díky moc!!!:-)

Jani, je to výborné, děkuji za inspiraci na dietní oběd.Fazole jsem použila bílé a do základu přidala nadrobno nastrouhanou mrkev a rajče, zahušťovat díky tomu nebylo třeba.Přidávám foto:yes:.+29

kordy: díky;-)

Výborné :yes: rychlé, levné a chutné :-* dneska jsem dělala k obědu s kuskusem a všem moc chutnalo. přidávám bodík :-))

Hendrychova.K: děkuji:-) hned mám lepší náladu;-)

Ááá, je vynikající!:yes:

Hendrychova.K: budu.;-) Myslím, že na tom není co pokazit;-)

Tak zítra to jdu také zkusit. Držte palce :-):yes:

cameira: díky moc za názor i vyzkoušení;-), jsem ráda, že chutnalo;-)

tak příteli jsem zatajila,že je to dietní recept a měli jsme dneska k obědu - z krůtích prsíček, přidala jsem ještě nasekanou chilli papričku a trochu kukuřice. Bylo to opravdu výborné a určitě jsem nedělala naposledy. K debatě o škrobu: nechcu být za rejpala,ale hlavní složka mouky je škrob a v malém množství,jaké je v tomhle receptu, tam žádný výrazný zdravotní nebo dietní rozdíl nebude. Pokud chce někdo omezit škrob, tak spíš doporučuju číst složení potravin - např. jogurtů,kečupů...ve většině z nich je jako zahušťovadlo modifikovaný škrob:-)

senky: Jééé, tak jim něco nechte!:-D Díky moc:-8

Nechala jsem se inspirovat a právě ho obědvám ;-),je opravdu vynikající:yes::yes::-)Bodík už letí;-)
Jen tak mimochodem:-D máme plný hrnec!! Jsem zvědavá,jak dlouho vydrží,až se chlapci vrátí z výletu:-D:-D

Ceres: konečně?:-O Tak tomu moc nerozumím, ale jsem ráda, že se ti guláš líbí;-)

Můj oblíbený recept, vynikající, konečně posílám bod! ;-)

Cele nasi rodine chutna, vzdycky delam do velkeho hrnce aspon na dva dny :-)). Tohle fakt muzem. :-p:-K

Suvicka jéé, děkuji a že je to docela dobré?;-)

Janicko, mas chute jako ja ;-). Miluju fazole, tak jsem tento gulasek zacla delat nezavisle na tobe, ani jsem o tomto receptu nevedela:-)). Zkousela jsem s kurecim masem i veprovym, zahustuji moukou a fazole nemam z konzervy, ale normalni, pres noc odmocene. At tak ci tak, je to vyborne jidlo. 16. bodik jsem proste musela poslat. :yes::-K:-K:-K

Daniella O. určitě nebude;-)

Jani,tuto polevku urcite vyzkousim, libi se mi, ze bude hodne rychla a dobra. Delam take neco jako mexickou polevku nebo gulas, ale rodile mexiky by z nas asi trefilo, kdyby to videli;-):-):-):-). Nahodou nam ale jednou pomahali stehovat a moc jim chutnalo, jenom nazev jsem jim radeji nerekla:-D:-D:-D. Recept take pridam, i kdyz je z polotovaru. Snad to nebude vadit...????;-):-K

Ceres (neregistrovaný/á) ani nevíš, jakou mám radost, že jsi vyzkoušela. Díky.;-)

Sice jsem smažila na másle a zahušťovala normálně moukou, ale i tak, bylo to výborný, mňam!:yes: Přítel byl navývost spokojen (a já též, jelikož skoro nevařím a bojím se toho)

Lenullka děkuji :-8

Můžu říct jedno jediné, MNAM :-p:yes:

Určitě vyskouším:-p:yes:

:-))Tak to určitě vyzkouším gulášky všeho druhu u nás mají vždy úspěch,děkuji za nápad.:-p

Já solamylem, u kuřecího pokaždé, mouku je třeba min.20 minut provářet(což ty víš)...zítra si dáám:yes:

Luci, myslím, že nebudeš litovat. Není moc dietních jídel, které by mi tak chutnalo, jako tohle. A hlavně, to by si dal i člověk, který váhu neřeší;-) Jo a klidně si to zahusti moukou,;-) nebo maltou?:-)):-D

Jani tohle si neukládám, hned si píšu na papírek, co si dokoupit a určitě si udělám.Holky, já i v dietě občas zahušťuji škrobem(sojové maso atd.).Nijak mi to nepřekáželo, ale samozřejmě se ráda nechám poučit..;-)

To vypadá na výborné pochutnání...:-p Ukládám, Jani.

Iljusa vždyť já vím;-)

Jani - to bylo myšleno jako rada - ne proto, abych tě nedejbože poučovala - je to jen na tvé volbě - promiň, myslela jsem, že ti to pomůže - on totiž občas lékař neví moc o chemii - viz mé zkušenosti na webu z návštěvy jedné obezitologické poradny. ;-)Jak uvádíš níže - měla by si např. jíst 200 g kuř. masa a jen 100 g brambor a zeleninu - ;-)

spagetka já přece používám celozrnnou mouku! Ale na chleba a pod! Ladi, já ten škrob i tak používám tak jednou za měsíc necelou malou lžičku, pro mne za mne, ať si to každý zahustí třeba maltou, když mu to bude chutnat! Běžné mé jídlo je i tak kuřecí prso 100g a 200g brambor a nějaký salát zeleninový. Ten jídelníček mám daný, ale čočka s rýží mi fakt nechutná:-//, tobě by v rámci hubnutí chutnala? Máš vůbec představu, jak dlouho jsem nejedla něco normálního? Dieta není o tom, že by někomu mimořádně chutnala, ani náhodou! je to velké odříkání s nic moc výsledky. Samozřejmě vím, jaký mám glykemický index, ten mi paní doktorka počítala a počítá stále. Holt je to ještě tak na 10 kg dolů. Jen se snažím co můžu si zvyknout a komentáře tohoto typu mi fakt moc nepomáhají.:-//

Jani R. - trochu si odporuješ, fajn bílou mouku jsi vyřadila, celozrnnou nechceš, tak jakou používáš? A myslím, že to co sem dala Iljusa, na to nemusíš mít žádný IQ, jen chuť to pochopit.Promiň, ale je to tak, a zahušťovat v dietě škrobem je BLBOST.

Iljusa nevím, kde studovalaa je mi to fuk;-). Myslím, že je to o každém člověku, co jak potřebuje. Já podle vyšetření mám zadané určité suroviny, kterých se držím a zatím docela úspěšně. Bílé pečivo nejím vůbec, takže ani bílou mouku. S celozrnnou nemám zkušenosti, co se týká zahušťování a to, co mi tady "odkazuješ" mi celkem nic moc nepoví, jelikož jsem ducha mdlého:-)):-D;-)

Jani - ať ti p. doktorka vysvětlí, co je glykemický index - často právě on může za to, že lidé nehubnou, neboť volí špatné suroviny, které mají vysoký GI. Pokud ti lékařka doporučila zahušťovat škrobem, přemýšlím, zda neabsolvovala lékař. fakultu v Plzni.
Příklad: meloun - kJ velmi málo, glykemický index vysoký - tudíž, nejíst - nebo jen tak kousilínek, to samé mrkev - vařená NE, syrová ano - luštěniny - všechny baštíme, mají nízký GI.
Těstoviny - zásadně z tvrdé pšenice nebo celozrnné - levné cca za 7 kč - hnus na dietu (i na jídlo).
Rýže - hnědá, neloupaná, ovoce - pouze peckoviny. Bramborová kaše - NE, brambory jen občas.
Takto by se dalo pokračovat ...... ;-)
Škrob - má v ideálním cyklu jako konečný metabolit glukozu, či tuk- je to rozlišeno aerobní či anaerobní glykolýzou.

Zasílám odkaz na GI - vše co je nad 50 - NEJÍST:-!:-!pokud chceme zhubnout:-p
http://hubneme.hustej.net/hubnuti/glyk_indexy.html

Tak ten vypadá dobře, vím Jani že vaříš zdravě, tak to mě těší dvakrát víc a proto brzo udělám.bodík.:yes::-)

Jani, ale těch 22 kilo neviselo na tom škrobu, že ne? ;-):-D:-D

Jani, no toto jídlo vypadá moc hezky a jedle ... dávám bodík :yes: +7
M.j. já některá jídla taky zahušťuji solamylem, zdá se mi to ve výsledku i chutnější, než s moukou :-8

Tématické fráze:
kuřecí guláš, mexický guláš, kuřecí guláš recept, gulas z kureciho masa, mexický guláš recept, kuřecí guláš s fazolemi, mexický fazolový guláš, recept na mexický guláš, kuřeci gulaš s prsiček, fazolový guláš s kuřecím masem, mexický fazolový guláš recepty, guláš z kuřecích prsou, guláš kuřecí, dietní guláš, recept na kuřecí guláš, guláš z kuřete, mexický guláš z kuřecího masa, recepty kuřecí guláš, gulas s kureciho masa, zahušťování škrobem

Suroviny:
prsa kuřecí, olej olivový, cibule, fazole červené sterilované, kečup sladký, majoránka, česnek, paprika sušená sladká, omáčka sojová, vegeta, solamyl, koření chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu