Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné rolky nejen pro děti

Uvolněte místo v mrazáku a zpracujte přebytky mraženého ovoce ve zdravou pochoutku. Sušené ovocné rolky jsou skvělým mlsáním k televizi, nebo rychlou a zdravou svačinkou pro děti. Můžete použít jakékoliv rozmixované ovoce dle chuti, fantazii a kombinacím se meze nekladou.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 386 kJ /
570 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy118,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce rozmixujeme s medem, rozetřeme stěrkou na plech pokrytý pečícím papírem. Krok 2: Dáme do trouby vyhřáté na 70 °C. Pečeme minimálně 3 hodiny. Hotový plát poznáme podle toho, že se nelepí a jde lehce oddělit od papíru. Krok 3: Ještě teplé rozstřihneme i s papírem na pruhy a zarolujeme. Krok 4: Po vychladnutí rozbalíme a stáhneme pečící papír. Skladujeme v suchu a temnu v dobře uzavřené sklenici.

Zveřejněno 5. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1nk3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1nk3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-Ozajímavý nápad:yes:+:-psuper mls

No super :yes::yes:

hosta::-D Jitka, to je ale sebakritika. :-D:yes:;-)

Anna Kocikova: Ani - nejsem ani skvělá, ani obětavá, jsem jen mlsná:-D

magdalenka:Moje řeč;-)Jitka je skvělá mami i babi a tahle vychytávka je pro mě přínosem:-*Snad se vnoučatům zavděčím:-))
Jituš,máš to krásné:-K:-p:yes:

hosta - si proste skvelá, obetavá...:yes:

Protože jsme se málem poprali o dvěma nedělitelný počet rolek:-D, udělala jsem je dnes znovu - sklenice jablek nakrouhaných na štrudl, menší sklenice švestek nasucho naložených na koláč, trochu medu, skořice - úžasný výsledek. K tomu se budu určitě často vracet, zvlášť až bude čerstvé ovoce. Další foto přidávám;-) a rovnou jako hlavní

Teda......laik se diví, odborník žasne....:yes:

Irrena: ale nevymyslela jsem nic, jen mne to bavilo vyzkoušet, uvádím zdroj, v Česku je to čarujeme.cz;-)

jgroha: Ďakujem za radu. ;-)

Irrena: Irenka, dostala som link na internete ( ďakujem ešte raz topáčke, ktorá mi ho poslala;-) ), kde to je. ;-) Sú tam aj iné pekné veci, tak ho dávam ďalej, možno sa niekomu zíde. ;-)
http://www.napadynavody.sk/domace-ovocne-rolky-z-2...

tejaja: klidně to můžeš péct na teflonové folii. Ta je také pružná a výsledek můžeš zkroutit.:-O

margareta 6. 3. 2015 10:51
Takto likviduji nadbytek letního ovoce - jablka rozvařím s rybízem
na kaši,usuším v sušičce ovoce na miskách. Každý plát zaroluji,zabalím do folie a zamrazím.V zimě rozbalím,potřu ochuceným jogurtem nebo tvarohem,zaroluji a nechám v chladničce ztuhnout.Nakrájené na plátky je lepší mlsání než slané chipsy.

Žasnu:-O:-O:-O:-O Co ty nevymyslíš:-O Úžasné:yes::yes::yes::yes:

Dobrý nápad, jak se zbavit borůvek :yes::yes:;-):-p

Líbí se mi - moc;-):-p:yes:+

hosta: Díky, ja ten papier kúpim, mne sa práve aj ten tvar páči. :yes:;-)

tejaja: Teji, nejsem si jistá, obávám se, že na alobal by se to připeklo. Zkus na tu teflonovou folii, teplé zaroluj celé (nebo ne), pak stáhni celé a nastříhej třeba na čtverečky, nemusí být přece rolky;-)

Tak toto ma veľmi zaujalo. :yes: ? Mám otázku, môžem použiť namiesto papiera alobaL? Na pečenie používam teflónovú fóliu a len kvôli tomuto papier nechcem kupovať, čo s ním potom...ale fakt by som to vyskúšala. Vnučka by mala zdravé mlsanie. ;-) Rada udeľujem 1. bod. ;-):yes:

Tématické fráze:
ovocny plat suseny v troube, sušené ovocné pláty-recepty, napadynavody.sk, susene ovocne rolky, rolky z jablek, jablecne rolky, sušené jablečné rolky, sušené pláty z ovoce, jablečné rolky recept, rolky ze sušených jablek, dorty od mami, sušené ovocné pláty, susene ovocne rulky, ovocný plát do trouby, co s přebytky jablek, jablečné sušené rolky, jablka sušené pláty, recept na jablečné rolky, jablkove rolky, susené jablečne pláty

Suroviny:
ovoce, med

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu