Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční ovečky

K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe vezmou podobu oveček i s jejich kožíškem vytvořeným z bílkové polevy.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min včetně doby odpočinutí těsta

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, včetně doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

z jedné dávky vyjde asi 12 oveček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 683 kJ /
2 314 kcal
Bílkoviny21,13 g
Tuky91,44 g
Vláknina5,15 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy349,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pracovní desku prosejeme mouku a přidáme žloutek (můžeme přidat i polovinu bílku, který zůstane z přípravy polevy). Dále přidáme nakrájené máslo, cukr a skořici. Rychle vypracujeme těsto. Krok 2: Pokud je těsto řídké, přidáváme ještě po troškách mouku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu 30 minut. Krok 3: Mandle (pokud zvolíte neloupané) vhodíme do vroucí vody na 1 minutu, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Krok 4: Připravíme plech s papírem na pečení a včas zapneme troubu na 200 °C. Těsto podsypeme a rozválíme na tloušťku 5-6 mm. Kulatou formičkou o průměru 7 cm, vykrajujeme kolečka a klademe rovnou na plech. Ze zbytku těsta vykrajujeme malá kolečka o průměru 3 cm. Krok 5: Malá kolečka položíme na velká (mají představovat hlavu). Z boku hlavy zatlačíme pořádně mandle, mají představovat uši. Dáme péci při 170 °C na asi 12 minut. Upečené kousky necháme vychladnout. Krok 6: Na nohy použijeme tenké čokoládové tyčinky. Pokud nemáte čokoládu, stačí i tyčinky máčené v čokoládě. Nařízneme tyčinky na délku nožiček. Nožky přilepíme teplou čokoládou. Krok 7: Z půl bílku, moučkového cukru a citronových kapek, utřeme hustou polevu. Polevu nabereme do sáčku s co nejtenčí zdobicí špičkou a vytvoříme ovečce kožíšek. Když cukr zaschne, domalujeme jí čokoládou oči, ústa a nos.

TIP: Top 7: Recepty na velikonoční dobroty pro děti

Zveřejněno 26. 3. 2015

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty, najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4527

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční ovečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkMB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční ovečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkMB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Odeta Wollmanova: já musela upéci každému vnoučeti jednoho beránka a jejich tátovi jsem upekla beránka s masové směsi /na sekanou!!!:-)

Krásné.:yes: Já bych už tak chtěla nějaké vnouče, abych mu mohla dělat takové zvířátka, ale to moje děcko se k ničemu nemá.

Tak sme ich vsetky vcera zjedli...niektore boli pooblizovane od maleho Janicka a mali pooblamovane nozicky a niektore boli bez usi, ael chutili naozaj dobre. Fakt nechcem to pisat preto, ze je to moj recept, ale vskutku nam s tym citronovym bielkom chutili. Este raz dakujem za priazen

šupinka 9. 4. 2015 16:06
ty jsou rozkošné...:-K:-K:-K:-*:-)):yes::yes::yes:

nádhera :yes: :yes: :yes:

jejda, ty jsou kouzelné:yes::-D

Nádherné, roztomilé ovečky:-O skvělá inspirace:-D+:yes:

Jéééé, ty jsou krásné :-) :yes::yes::yes:+

moc pěkné ovečky

Masula: tak tych 5 odkapnuti si budem pamatat, vdaka za tip, vyskusam

vybusna:Já nešlehám bílek,ale jak se to delší dobu tře tak to hezky houstne a přibývá a jedna cukrářka mi řekla,že když bílkovou hmotu nabereme na vařečku a když nám pět krát odkápne,nesmí téct,tak už je hotová:-S:-):-K.
Tu celou skořici bych nechtěla mít na cukroví,ještě by si někdo mohl zlámat zub:-));-):-K

jaj a rozoberala som este tu cukrovu polevu s mamkou...tak ona mi povedala, ze ten bielok, do ktoreho sypem cukor, ma byt vyslahany do tuheho snehu.

Masula: v tom casopise kde som videla tieto ovecky, tak davali ako nozky skoricove drievka...normalne tie tvrde dreva a piekli to rovno s tymi korpusmi. Tak mne to prislo hrozne, jednak netusim, ako by som tie skoricove drievka pekne nalamala na rovnaku dlzku a jednak..jest sa to neda, je to drahe..., preto som tie drievka nahradila tymi tycinkami.

vybusna:U dvou oveček jsem vyválela nožičky z těsta a přidala k tělíčku,upekla a pak natřela čokoládou a taky to jde,kdyby někdo nemohl sehnat čokoládové tyčinky tak si i tak může pomoci:-):-K

Jsou rozkošné, klidně bych přišla na pomlázku:-8
:yes:

Masula: prenadherne, som nesmierne rada, ze sa tak krasne podarili......:yes::yes::yes:

Včera jsem upekla ovečky a super:yes:;-),přidala jsem foto:-)):-K

Este raz Vam vsetkym dakujem, ovecky bez uhony prezili transport na Slovensko a tesim, sa ako ich moj vnuk Janicko, kompletne pooblizuje a polame im vsetky nozky.
Prijemne Velkonocne sviatky vsetkym na topkach.

:yes: moc pěkné:-K

Ty jsou:yes::yes::-)

Moc hezké ovečky:-*:yes:

Super nápad:yes: chci je vyzkoušet:-O:-8:-K

+16:yes::yes::-K

:yes::yes::yes: + 13

Jsi hracicka a je to nadherne:yes:.

:-KKrásné ovečky.:yes::yes:

Nádherné. :yes::-)

Jsou krásné:yes:

Moc miloučké:-*Věřím,že nejen malí koledníci budou nadšeni:-K:yes:

Tématické fráze:
velikonoční recepty, ovečka z těsta, ovečka z tyčinek do uší, ovecky recept, ovečka recept, maso z ovečky, testo na velikonocni ovecku, velikonoční ovečky-top, recet ovečka, mazanec ovečka, ovečky z těsta, velikonoční mazanec ovečka, maso z ovečky recepty, ovečky z tyčinek do uší, velikonoční ovečka-recept, recept na ovečku z těsta, maso ovečka, recept velikonoční hlava, ovecka z tycinky do usi, muffiny ovecka

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, skořice mletá, mandle, bílek, tyčinka čokoládová, čokoláda, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu