Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 876 kJ / 927 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,92 g |
Tuky | 54,08 g |
Vláknina | 15,02 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 680 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 49,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka rozdělíme na 6 kusů, opláchneme a osušíme.
Krok 2: Slaninu si nakrájíme na klínky a každý kus masa alespoň jednou prošpikujeme.
Krok 3: Poté připravíme dostatečně širokou misku, aby mohlo maso ležet vedle sebe a ne na sobě.
Krok 4: V hrnečku smícháme obě hořčice. Každý díl masa osolíme, posypeme estragonem a potřeme hořčicí. Pak maso naskládáme do připravené misky a polijeme asi 200 ml vína. Maso necháme v chladu odležet (můžeme i přes noc).
Krok 5: Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Krok 6: Do pekáčku dáme kousky másla, naložené maso vyjmeme z nálevu (nevyléváme!), dáme do pekáčku takzvaně "kostí nahoru", přidáme na osminky nakrájenou jednu žlutou cibuli a vložíme bez víka do trouby. Pečeme asi 15-20minut. do zatažení tj. "zešednutí" masa.
Krok 7: Pak maso podlijeme nálevem, dolijeme do poloviny výšky masa vodou, pekáč přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hodinu. Maso během pečení kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou.
Krok 8: Po necelé hodině přidáme k masu zbylé dvě cibule nakrájené taktéž na osminky, otočíme masem nahoru a dáme ještě asi na 15 minut péct. Pak měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla.
Krok 9: Šťávu zahustíme moučným máslem, případně moukou rozmíchanou v trošce vody, přilijeme zbylých 100 ml vína do kterého jsme rozmíchali lžičku hořčice a vrátíme zpět do trouby bez víka na provaření. Dle chuti dosolíme a na chvíli vrátíme maso zpět.
Krok 10: Podáváme s rýží, vařeným bramborem a třeba i kompotem.
Zveřejněno 7. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík v estragonovo-hořčicové košilce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZRj
Moje poznámka
Králík v estragonovo-hořčicové košilce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZRj
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
králík v hořčicové omáčce,
králík chlazený,
báječný králík,
králičí stehna v hořčicové omáčce,
recepty na králíky,
co se zbylim varenym masem,
jak pect kralika aby nebyl suchy?,
chlazeny králík,
králík na hořčicové omáčce,
recepty na králíka,
recepty kralík na rychlo,
estragonova sucha marinada,
kralik na rychlo,
kralik na rychlo s ryži,
rychlá omáčka k masu z králíka,
má někdo super recept na rýžové víno,
pečený králík na estragonu,
co se zbylím masem z králíka,
králík šup-šup,
králík na hořčici aestragonu
Suroviny:
králík,
slanina,
sůl,
estragon,
hořčice plnotučná,
hořčice dijonská,
máslo,
víno bílé suché,
cibule,
cibule červená,
mouka hladká
Komentáře (22)