Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 591 kJ / 1 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,20 g |
| Tuky | 98,29 g |
| Vláknina | 9,83 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience.
Krok 2: Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky.
Krok 3: Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme.
Krok 4: Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené.
Krok 5: Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.
Zveřejněno 29. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aténská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxnK
Moje poznámka
Aténská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxnK
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 53 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 4 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit k obědu recepty,
co lehkeho k obedu,
něco lehkého k obědu,
gyros recept na jehle,
athenská jehla,
jehla na gyros,
gyros na jehle,
co udělat k obědu,
jak uvařit něco lehkého,
lehké recepty k obědu,
co uvařit k obědu,
jehla,
lehký oběd recept,
špízy a jehly recepty,
příprava gyrosu,
recepty co k obědu,
gyros recept na jehlach,
jehla na maso,
obedy recepty,
jehla recept
Suroviny:
maso,
špek,
koření gyros,
paprika,
rajče cherry,
žampióny,
cibule lahůdková,
mouka hladká
Komentáře (42)
ahoj