Biftek z kapra
Pro milovníky rybího masa máme tip na netradičně zpracované kapří filety. Filety nakrájené na proužky stočené k sobě, obalené proužky slaniny a opečené na másle se k sobě krásně spojí. Chuť ryby podtrhne kvalitní slanina i použité koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 868 kJ / 924 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 100,80 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 0,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, asi 1,5–2 cm. Poté osolíme a okořeníme.
Krok 2: Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému stláčíme. Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř.
Krok 3: Když z proužků kapra vytvoříme kulatý „kapří biftek“, obalíme ho okolo plátky slaniny stejně širokými jako jsou proužky kapra.
Krok 4: Z alobalu připravíme několikrát přeložený (aby byl pevný) proužek stejné výšky jako je biftek. Tímto proužkem kapří biftek, již omotaný i slaninou, pevně obtočíme a oba konce alobalu stočíme silou k sobě.
Krok 5: „Biftek z kapra" vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a z obou stran opečeme do zlaté barvy. Při pečení se proužky masa krásně spojí a spečou k sobě. Příloha brambory všech úprav.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W8V
Moje poznámka
Biftek z kapra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W8V
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 15 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 17 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 20 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 7 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 8 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 10 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 10 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 10 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 11 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 11 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 12 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 13 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 13 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty z kapra,
steak z kapra,
stupka kuchař,
recepty na kapra,
kapří steak,
recept na kapra,
kuchař stupka,
kapr recept,
kapr podle stupky,
kapr 100x jinak,
filety z kapra,
jak vykostit kapra,
recepty kuchaře stupky,
kapr steak,
recepty kapr jinak,
kapří steaky,
stupkovi recepty,
rybi polevka podle stupky,
stupka vaření
Suroviny:
kapr,
slanina uzená,
sůl,
kmín drcený,
koření pepřové,
ghee,
alobal
Komentáře (22)
Tak doplňuji - bylo to vynikající, díky za inspiraci.
Snad , kdyby to šlo , ještě poklepat po rameni . Petrovi Stupkovi za recept a tobě , Otto , za odzkoušení .