Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží kuchařka pochválit.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 451 kJ / 3 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,23 g |
Tuky | 146,89 g |
Vláknina | 29,95 g |
Cholesterol | 632 mg |
Sodík | 17,73 g |
Sůl | 44,08 g |
Sacharidy | 338,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ml3
Moje poznámka
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ml3
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 5 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky - klasické
Lukrejka před 18 minutami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 34 minutami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 2 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 3 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 5 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 5 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 6 hodinami
Tématické fráze:
nálev na svíčkovou,
svickova recept,
recept svíčková,
naložená svíčková,
recepty svíčková,
naložená svíčková na smetaně recept,
svíčková,
svíčková z divočáka,
svíčková na smetaně naložená,
babiččiny recepty svíčková z králíka,
nálev na maso na svíčkovou,
svíčková z divočáka recepty,
recept na svíčkovou omáčku,
svíčková z divočáka recept,
svíčková recepty,
recepty z divočáka svíčková,
svíčková v papiňáku,
svíčková na smetaně z divočáka,
recept na svíčkovou,
recepty-svíčková
Suroviny:
plecko vepřové,
špek,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
smetana,
smetana ke šlehání,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
jalovec,
tymián,
jíška,
sůl,
cukr,
ocet,
citronka
Komentáře (32)
Akurat som zmenila sol,nedala som 5čl soli ale len 2čl.....
Nikdy som nevedela urobit sviečkovú,ale vdaka vášmu receptu budem robit častejšie.....
Odporúčam dat mäsko karé mala som ho mäkke za 2,5hodinky....
Ešte raz Dakujem pani Jitka...
Vše se povedlo hned napoprvé na jedničku.
ja by som povedala, ze v tom recepte by asi nemalo ist o polievkove lyzice, ale cajove......
papinak nemam, takze vzdy varim len v hrnci, ale musim to robit aj 5 hodin a maso nikdy nie je makke...na konci tych 5 hodin, uz nemam sil pokracovat, tak maso vyberiem a pokusam sa ho nakrajat...trha sa, nie je dokonale ako podla stareho receptu, je nechutne na pohlad, zuvave...no hrozne...stale si myslim, ze je to tym, ze od sameho zaciatku ho varim aj s octom.....takze mam dilemu..bud to budem robit podla stareho receptu, kde je maso krasne, ale omacka nikdy nebola taka skvostna, alebo maso potrhane, zuvave a s bajecnou omackou....alebo mi niekto poradi
podla tohto receptu som urobila svieckovu uz asi 4x...z omackou ziaden problem, ale s masom je to horsie, ja nemam tlakovy hrniec a robim ju klasicky pod pokrievkou.....mne sa to maso nejde uvarit....minule som to robila skoro 5 hodin, maso bolo ako rez...neslo ani dobre nakrajat,...ja to prikladam tomu octu v naleve....hovadzie robievam naozaj casto a z kvalitneho masa a nikdy som ho nerobila viac ako dve hodiny a bolo makke....co by sa stalo keby som nalev urobila bez octu a ocot doliala neskor....alebo take nieco..