Pravé italské tiramisu
Dostali jste chuť na Itálii, nebo jste příznivcem nepečených dezertů? Vyzkoušejte pravé italské domácí tiramisu. Moučník, který je vláčný, jemný, elegantní a jeho recept snadný a rychlý. Spojení kávy, mascarpone a Amaretta je prostě klasika, kterou si zamilujete.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 184 kJ / 3 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,81 g |
Tuky | 268,68 g |
Vláknina | 8,38 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 936 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 261,51 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé italské tiramisu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79xy
Moje poznámka
Pravé italské tiramisu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/79xy
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bazalková frittata
Přidáno před 1 hodinou
Nepečený makový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 16 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Kajkajak před 36 minutami
Dušená mrkev
Kajkajak před 41 minutami
Kuře na paprice se smetanou
MirekFM před 50 minutami
Švestková Nutella
Capri1412 před 55 minutami
Hrášková polévka
Kajkajak před 56 minutami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
jjj82 před 57 minutami
Vláčný jablečný koláč
Ennia před 1 hodinou
Vepřové kostky s hořčicí
Janazam před 1 hodinou
Žemlovka jako od babičky
Janazam před 1 hodinou
Banánové lívance
David Salamánek před 2 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu podle emanuela ridiho,
pravé tiramisu z mascarpone,
italské tiramisu z mascarpone,
tiramisu emanuel ridi,
tiramisu podle ridiho,
tiramisu recept emanuel ridi,
s italem v kuchyni recepty tiramisu,
italské tiramisu recept mascarpone,
tiramisa,
italské moučníky,
tiramisu s italem v kuchyni,
česká tiramisa,
tiramisu recept s italem v kuchyni,
tiramisu,
emanuel ridi tiramisu,
tiramisu recept,
tiramisu podle emanuela,
tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi,
tiramisu od ridiho,
tiramisu podle itala
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
mascarpone,
amaretto,
káva espresso,
piškoty,
kakao
Komentáře (55)
Měla jsem domácí vejce.
Začala inovovat klasickou klasiku a udělala limetkový krém... Bylo to výýýborné
...pak přidala ještě mátu
Recepty si neukládám - život je pak zábavnější
Pokud si vzpomínám, tak do krému přišla kůra a šťáva z limety (přiměřeně, přiměřeně) a hotový dezert se "poprášil" pískem, který se před tím třel v hmoždíři s čerstvou mátou; listí se vyhodilo, cukr se na zákusku rozpustil a dezert byl lehounce dozelenkava (u nás je máta, hnedle vedle česneku z medvěda, vlastně plevel
No, snad si na tu dobrotu vzpomenu až máta obrazí..
Měla jsem klasická vejce, mascarpone z Lidlu (cca 38kč/kus), dlouhé piškoty také z Lidlu a kvalitní italskou kávu - poctivou a čerstvě namletou, žádné Nescafe a Tiramisu je úplně luxusní
Jen jsem musela dodělávat kávu s Amaretem, protože 60ml mi nestačilo, jelikož krému bylo opravdu hodně...
I muž byl nadšený
Já jsem párkrát krém na tiramisu z pomazánkového másla a šlehačky dělala. Piškoty jsem ovšem dávala italské. Přidáte-li do něj kapku alkoholu (nemusí být amareto, může to být třeba ořechovice, ale Vy, jak říkáte raději bez), a hlavně necháte alespoň dva dny proležet (to je strašně důležité, bez proležení mi nechutná ani krém s mascarpone), tak zas tak podstatný rozdíl od mascarponového tiramisu není. Výhoda je v tom, že tam nejsou syrová vejce.
Ale určitě je dána základní receptura -tak, jako třeba u naší svíčkové- a od ní se pak odvozují další. Tak, jako u nás s tou zmíněnou svíčkovou.
Tiramisu bez alkoholu je mi sympatické třeba už jen proto, že je to pak zákusek pro všechny, i pro děti. Ale pomazánkové máslo bych do tiramisu nedala.
,dělala jsem ho už několikrát ,suroviny nenechávám odležet na pokojovou teplotu ,nikdy se nesrazilo , bála jsem se že neseženu mascarpone. Při prvním tiramisu jsem ho nesehnala ,tak jsem pouzila levnejsi ricotu ,ktere po srovnani s Mascarpone není rozdíl .Jinak pro ty kteří nevědí kde sehnat, billa a kaufland většinou v nabídce mají od zančky ITALAT 250g cca 55 kc v kauflandu se setkávám i v akci za 32kč.Italské piškoty nevím jaké jsou a ani nevím kde bych je měla shánět ,používám z Lidlu jediné jejich dlouhé piškoty ,když jsem v obchodech jiné nesehnala a také v Lidlu seženete mascarpone nemám sním zkušenosti ,ale špatné být nemusí.Original Italské ARMILAR Amareto je k sehnání také v Lidlu 129kc 70cl.
zachránil jsem to rumem,ale za dvacet minut jsem nerozbil ani vejce.Smekám před autorkou.
Fakt nechápu, mě se to fakt vždy povede... Jak stará jsi měla vajíčka a jak velká? Možná byly moc velký vajíčka. Já použila velikost M.
www.italat.cz/italat/files/uploaded/UserFiles/Image/vyrobky/Mascarpone2%281%29.jpg