Knedlíky bez mouky, vajec
Příprava bramborových knedlíků není žádná věda. Pokud máte již vařené brambory, přílohu k omáčce nebo pečínce budete mít do deseti minut na stole. Tyto knedlíky jsou navíc ideální pro bezlepkovou dietu.
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky bez mouky, vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Vm
Moje poznámka
Knedlíky bez mouky, vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Vm
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 51 minutami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 59 minutami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 2 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 3 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 10 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 13 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 13 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramborové knedlíky bez mouky,
bramborový knedlík bez mouky,
bez vejce knedlík,
bramborové knedlíky z žitné mouky,
celozrné knedlíky,
knedlík bez vejce,
celozrnné bramborové knedlíky,
vaříme bez mouky,
bramborový knedlík bez vajec,
škrobové knedlíky,
bezlepkové knedlíky,
bramborové knedlíky bez vajec,
bramborové knedlíky z kukuřičné mouky,
bramborové knedlíky z celozrnné mouky,
klepací buchta,
rýžové knedlíky,
knedlíky bez vejce,
knedlíky z hladké mouky,
zitny knedlik,
knedlíky šup do vody
Suroviny:
brambory,
škrob,
voda
Komentáře (32)
Brambory jsme uvařili, oloupali a nastrouhali včera večer, což je taky výhoda, že se dá jídlo předem částečně připravit.
Akorát jsem si taky myslela, že asi z kila a půl brambor zbude na večeři a jaksi nezbylo ani jedno "vejce karety obrovské".
Začátečníkům, jako já, doporučuji nechat trochu brambor stranou, pro případ, že škrobu přidají moc. Když se těsto začne moc rozpadat, přidáte trochu brambor. Když Vám pak trošku brambor zbude, přihodíte je do polévky na zahuštění.
Akorát mi těsto nevyšlo tak dokonale hladké, jako na fotce. Možná je to použitým kukuřičným škrobem. Zato byly knedlíčky krásně žlutavé.
Do vody jsem dala 2 lžičky soli, ale chtělo by to víc. (Nevím, jak moc se solí voda na těstoviny. Solila jsem vždy jednou lžičkou a stačilo.)
Knedlíčky velikosti něco mezi pingpongovým a tenisovým míčkem jsem vařila 3 minuty a nechala ještě 5 minut ve vodě.
Díky za recept!
Od včerejška mě zbyly 3 menší brambory(180 g)ve slupce,přidala jsem cca 85g solamylu(opravdu pokaždé brambory nasáknou jinak)Z těsta jsem na navlhčené prkýnko polévkovou lžící vyskládala hromádečky,ve dlaních vyválela 15ks menších pinpongáčků a výsledek Ti posílám formou fota
Myslela jsem si,že nějaký"míček"zbyde na večeří s cibulkou-mýlila jsem se
Jani,za dobrotu velké díky
A jestli má někdo nápad, šup sem :) Formičky si nechala dcera, až bude možnost a nezapomenu, nafotím.
ŠKROB - nelze určit přesné množství, jen odhad, střední brambora - lžíce až dvě škrobu, podle vlhkosti brambor. Málo škrobu, těsto lepí, moc škrobu nejde zpravovat kompaktní těsto. lépe vysvětlit neumím, Dávám raději méně, přidat lze vždy. Vaří se v osoléné vodě. A někdy přidám granulovaný česnek do těsta :) Všem hodně úspěchů a poznatky vítám :)J.
Jediné doporučení-po vytažení uvařených knedlíků ihned potřít tukem (použil jsem olej).
Já jsem si pochutnal
p.s. Pelíšky - "Ty knedlíky mi připomínají vajíčka karety obrovské "