Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový rýžový koláč

Šťavnaté švestky na jemném těstě z vařené rýže, vajec a cukru. Neobvyklý, ale překvapivě jednoduchý koláč potěší svou vláčnou chutí. Hodí se pro chvíle, kdy chcete využít zbylou rýži a zároveň si dopřát sladkou tečku s vůní pozdního léta.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

menší plech o velikosti 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 171 kJ /
4 104 kcal
Bílkoviny70,51 g
Tuky135,92 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy635,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mouku, změklý tuk, žloutek a prosátý moučkový cukr zpracujeme na těsto. Necháme v chladu půl hodiny odležet. Krok 3: Do prochladlé rýže uvařené v mléce vmícháme žloutek a krupicový cukr. Krok 4: Odleželé těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou a dáme krátce zapéct do předehřáté trouby. Stačí 5–10 minut, aby těsto lehce zpevnělo. Krok 5: Poté na předpečené těsto rovnoměrně rozetřeme připravenou rýžovou směs, poklademe půlkami švestek a vrátíme do trouby. Pečeme při 180 °C dalších 20–25 minut. Krok 6: Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme vanilkový cukr, cukr krupici a trochu kokosu. Sněhovou směs rozetřeme na téměř upečený koláč a vrátíme do trouby. Pečeme ještě zhruba 10 minut, dokud povrch nezrůžoví.

TIP: Jaké jsou druhy rýže

Zveřejněno 7. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový rýžový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nR2D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový rýžový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nR2D

Marie

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ten moučníček si ukládám a vyzkouším. Určitě bude báječnej! +8:yes:

Tak to bych si dala:yes::-p

děkuji,děvčátka,za milé přivítání

krasne nakrojene

Jajine, já tě vítám mezi námi Topáky a přeju ti, aby se ti tady líbilo jako nám;-)

Koláč vypadá moc pěkně:yes: +

jajine,vítej na topkách,ať se ti tu líbí:-Ktoto vypadá mňamozně:-p,rýže a švestky,to já můžu;-)posílám první bodík:yes:

Tématické fráze:
rýžový koláč, rýžový moučník, koláč z rýžové mouky, koláč z rýže, rýžový koláč se švestkami, rýžová krupice, ryžova krupice recepty, recept buchta ze švestek, ryžova krupice recept, koláč z rýžového těsta, koláč s rýží a švestkami, koláč z rýžové mouky se švestkami, kolač šveskovy bez mouky, ryzova krupice kolac, rýžový dort ze švestkami, bibinka buchta z rýže a kokosu, koláč z rýže a kokosu, bibinka koláč z rýže a kokosu, šveskový rížoví, koláče recepty se svestkamy

Suroviny:
mouka hladká, tuk, cukr moučkový, žloutek, rýže, cukr krupice, žloutek, švestky, bílek, cukr krupice, cukr vanilkový, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu