Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z mrkve a fenyklu

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 362 kJ /
565 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky35,33 g
Vláknina17,58 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 327 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy36,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme rozkrájený stroužek česneku, na kousky nakrájenou mrkev a fenykl ( po odstranění tvrdého středu ), zalijeme asi 1-1,5 l vody, přidáme koření a vaříme asi 20 minut. Potom vše rozmixujeme, zavaříme rozmíchaný žloutek, na závěr přidáme zelené koření.

Zveřejněno 15. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46pk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46pk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

já mím vyzkoušeno a mohu vřele doporučit. Polévka mě příjemně překvapila svojí báječnou chutí. Já jsem jen nerozvařila žloutek v polévce, ale místo toho přidala nakrájená vejce uvařená na tvrdo :yes::-D

Fenykl jsem koupila poprvé, našla si tento recept a musím říct, že lepší polévku jsem dlouho nejedla :-)

No, na ten fenykl už taky dlouho pokukuji;-):yes:

Chuťově vypadá polévka velmi zajímavě. Zkusím.

Vypada moc dobre. Fenykl jsem poprve koupila nedavno a v syrovem stavu mi chutove pripominal pendrek..po spareni uz vyrazna chut pominula. Tuhle polevku urcite vyzkousim a bodik leti uz ted :-K

Tématické fráze:
fenykl bulva recepty, fenykl bulva, fenykl recepty, fenykl/polevky, recepty z fenyklu, polévka s fenyklem, jak vypadá fenykl, fenykl v polévce, fenikl bulva, fenikl polévka, vařime z fenyklu, polévka z feniklu, bulva fenyklu, fenykl recept,polevka, fenykl, mrkev/polevky, fenykl bulva - recepty, jak dlouho varit fenikl, fenykl plolévka, vareni z fenyklu, vaření fenyklu

Suroviny:
fenykl, mrkev, česnek, žloutek, sůl, pepř, kmín celý, koření kari, libeček, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu