Fazole na kyselo
Čočku na kyselo netřeba představovat, tu zná každý. Ale zkoušeli jste takto připravit i fazole? Levný a vydatný pokrm do chladných dnů, který zvládne i začátečník. Doplnit je můžete opečenou uzeninou nebo sázeným vejcem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 156 kJ / 1 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,98 g |
| Tuky | 4,17 g |
| Vláknina | 94,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 256,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme, propláchneme a dáme do hrnce, kde je podlijeme vývarem a vaříme do změknutí.
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova. Poté ji přidáme k vařícím se fazolím.
Krok 3: Jakmile fazole změknou, rozmícháme trochu hladké mouky ve zhruba 200 ml studené vody, vlijeme ji k fazolím a dobře rozmícháme, čímž fazole zahustíme na vyhovující hustotu.
Krok 4: Provaříme 15 minut za občasného míchání, aby zanikla moučná chuť a mouka, se kterou byl pokrm zahuštěn, se dobře provařila.
Krok 5: Dochutíme dle vlastní chuti octem, solí, pepřem a bazalkou.
Krok 6: Podáváme s opečenou uzeninou a čerstvým chlebem.
Zveřejněno 5. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazole na kyselo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4z9V
Moje poznámka
Fazole na kyselo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4z9V
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 37 minutami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 13 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 10 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 11 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 12 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 13 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 13 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 13 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 13 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 14 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 14 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 17 hodinami
Tématické fráze:
fazole na kyselo,
fazolky na kyselo,
bílé fazole na kyselo,
fazole na kyselo recept,
fazole na kyselo recepty,
recept fazole na kyselo,
fazole po kyselu,
fazole na kyselo s uzeným,
červené fazole na kyselo,
recepty fazole na kyselo,
fazula na kyselo,
bílá fazole na kyselo,
recept na fazole na kyselo,
fazola na kyselo,
fazole nakyselo,
fazolky na kyselo recepty,
fazolový salát na kyselo,
recept fazolky na kyselo,
zelené fazole na kyselo,
červené fazole na kyselo recept
Suroviny:
fazole bílé,
vývar masový,
cibule,
pepř mletý,
ocet,
sůl,
mouka hladká,
olej,
voda,
bazalka čerstvá
Komentáře (49)
... nikde není napsáno, že se vývar vylije
... scedit znamená scedit - tedy vylijeme vše.
Vývaru nebo vody s Masoxem cca 1 cm nad fazole
... upraveno a snad již realizovatelné
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...
chutička jak se říká "ne jehlu".
... 25 minut
... ano, druhý den se fazole scedí a vaří ve vývaru. Cibulka dle chuti, ale doporučuji jen do sklovata
Někde jsem se dočetla, že když se luštěniny vaří v jiné vodě než se máčely a s kořením, potom prý nenadýmají. U mě to tak funguje.
... upraveno tak, aby to bylo jasné i tygrům
tu bazalku po konzumaci pridame kam? :)
Tak ještě jednou díky