Poctivá květáková polévka
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když po ní následuje ještě hlavní chod.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 694 kJ / 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,51 g |
| Tuky | 54,35 g |
| Vláknina | 4,95 g |
| Cholesterol | 553 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 24,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, pórek na proužky, pažitku pokrájíme nadrobno a květák rozebereme na malé růžičky.
Krok 2: Na másle osmahneme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, metličkou rozšleháme a přivedeme k varu.
Krok 3: Přidáme mrkev, polovinu nakrájeného pórku, květák a vaříme 20 minut.
Krok 4: Pak přidáme hrášek, dochutíme pepřem, solí, zbývajícím pórkem a pažitkou. Nakonec za stálého míchání vlijeme rozkvedlané žloutky a necháme už jen projít varem.
Krok 5: Porce polévky na talíři můžeme dozdobit špetkou nasekané petrželové natě.
Zveřejněno 28. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Poctivá květáková polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0nZ
Moje poznámka
Poctivá květáková polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0nZ
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 3 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 35 minutami
Matcha kuličky
veronika_straka před 40 minutami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí langoše
Tunislav před 1 hodinou
Ořechové úly
Panova před 1 hodinou
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 1 hodinou
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 1 hodinou
Žloutkové dortíčky
Panova před 1 hodinou
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 1 hodinou
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 1 hodinou
Tématické fráze:
květáková polévka,
nejlepší květáková polévka,
květaková polevka se zeleninou,
květáková polévka s krupičkou,
zeleninová polévka s květákem,
květáková polévka recept,
výborná květáková polévka,
recept na květákovou polévku,
recepty květáková polévka,
polévka květáková se zeleninou,
květáková polévka s bramborem,
recept květáková polévka,
květáková,
polévka květáková,
zahuštění polévky,
kvetakova polevka top recepty,
květáková polévka s vejcem,
dobra kvetakova polevka,
květáková polévka s vejci,
zahuštění zeleninové polévky
Suroviny:
květák,
mrkev,
hrášek sterilovaný,
pórek,
pažitka,
žloutek,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
nať petrželová,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (89)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Lidi neblbněte a neničte tradiční recepty rádoby vylepšením a pak to ještě zveřejňovat jako svůj recept.
Tohle je teda opravdu hnusná břečka
dobru chut!
*****
Mimo mísu:
Když vaříte zasmažené jídlo s osmaženou cibulí, smažíte:
A)napřed cibuli a následně přidáte mouku
B)zpěníte mouku na tuku, vzápětí přihodíte cibuli a společně restujete dozlatova
Pokud používáte oba způsoby, tak na která jídla ten který způsob?