Květáková kulajda

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 30 minut plnej hrnec Polévky 19 názorů

Suroviny

0,5 velkého květáku
0,5 litru mléka
1,5 litru vody
1 kostka zeleninového bujonu
špetka muškátového oříšku
2 vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák omejeme a rozdělíme na růžičky. Podlejeme vodou, osolíme, přidáme bujon a vaříme dokud nebude květák uvařený.

  2. Podlejeme mlékem a přivedeme pomalu k varu. Přidáme muškátový oříšek.

  3. Vejce rozšhleháme ve skleničce a zavaříme do polévky. Provaříme ještě asi dvě minutky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květáková kulajda

  • martina 72 martina 72

    15 let se z "knihy kuchařů" tohle učí vařit a už i "Polrajch" se z ní učil:-O
    Tak to potom jo:-8

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    :-O , Radulko, já jsem si to hned myslel. Vážně.;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    No Honzíčku já podle toho vařím už roky :-D:-D

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Pane jo, to musí být špice.:-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    No už se podle ní učí vařit 15 let kuchaři i Polrajch se z ní učil vařit

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Uvařím, ale ta Vaše učebnice bude asi nejchytřejší a nedá se trumfnout.:-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Honzíku jestli chceš krém tak si ho uvař, třeba pak přestaneš bejt chytřejší než učebnice:-))

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    No to nevím přesnídávková, to jsou hustší polévky, např.dršťková, gulášovka atd. Tady jsou 2 vejce,trochu květáku na 2 litry tekutiny.Nic moc.Jo kdyby to byl květákový krém se smetanou a osmaženou houstičkou, pak klobouk dolů.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    ale to je polévka přesnídávková z knihy kuchařů- příprava pokrmů pro hotelové školy. Tak asi vědí proč to tam píšou ne?

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    kulajda:-Oto snad né to je houbová kulajda.ale květáková:-Ospíš bych napsala hustá květáková:yes:jinak rp..je super..také jí tak dělám:yes:

    Odpovědět

  • jasminne1 jasminne1

    Když se řekne kulajda, představím si kopr a bílou polévku. Kopr tu není, ale místo toho květák, ale bílé to je:) Takže mě název nevadí, a jak už jsem řekla, je to faaakt dobré.:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Taky mám pod pojmem kulajda, zaregistrované jiné suroviny v polévce a tak jsem schválně jukla na web, pro info. Jestli Ti to nebude K.radulko vadit, přidám je sem;-) - " Kulajda je typická jihočeská polévka, která se skládá z vody, smetany, koření, hub, vajíčka, kopru a brambor. Typická je pro svojí vysokou hustotu, bílou barvu a charakteristickou chuť. Základní surovinou polévky jsou houby, které jí propůjčují charakteristickou vůni."
    Ale to, že jsi svou polévku pojmenovala takto, je 100% tvoje věc, jen ten název trošku zavádí jinam;-).

    Odpovědět

  • maris maris

    Radulko, pojmenovala jsi polévku podle sebe, je to Tvoje věc, ale Honza nereg. má pravdu, když se zašlehá vejce do polévky, tak z ní není kulajda.;-):-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Tento výklad je nesmysl, to by byla pomalu každá druhá polévka teda kulajda nebo jak?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kulajda recept kulajda polévky recepty polévky kuchařka on line hustá květáková polévka kulajda se zelím květáková krémová polévka dobrá polévka kulajda recept květáková polévka s houbami květáková houbová polévka s květákem recepty kulajda kulajda s květákem květáková polévka jako kulajda bila kulajda polevky kremove polrajch nová polévka kulajda kuchař polrajch vaření polrajch