koření a dochucovadla
Poznejte slavné směsi koření: Kam přidat Adžiku a z čeho se skládá balkánská Čubrica?Byliny v kuchyni: Rozmarýn je výborný na tmavé vlasy. Vyrobte si z něj zdravé víno!
Tajemství worcesterové omáčky: Jak si hit mezi dochucovadly vyrobit doma?
Byliny v kuchyni: Proč se tymiánu přezdívá penicilin chudých?
Kečup z rybí omáčky? Oblíbené dochucovadlo se dřív vařilo i z hub nebo ze švestek
Už znáte kurkumu? „Indický šafrán“ léčí a dělá kari pravým kari
Javorový sirup je sladký, přesto zdravý. Objevil ho indiánský náčelník máchající sekerkou
Víc než jen ocet: Balzamiko se v minulosti používalo proti porodním bolestem
Párek v rohlíku by bez ní nebyl to pravé. Víte, co má hořčice společného s ředkvičkou?
Slzy a pot, pak euforie. Jíst chilli papričky může být i životu nebezpečné, na vině je kapsaicin
Byliny v kuchyni: Bazalka prospívá trávení. Jak ji vypěstovat doma za oknem?
Byliny v kuchyni: Léčivá skořice urychluje hubnutí a ničí bakterie
Chilli je rostlina, která nás chce zabít svým obranným mechanismem, a přesto ji milujeme. Proč?