Sojáčky

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut 11 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut 11 názorů

Suroviny 2 porce

3-4 brambory
hrst sójových kostek (asi 12-15)
1 vejce
trochu hladké mouky
petrželka
tzatziki
majoránka
česnek
sůl
pepř
koření na drůbež
sýrová omáčka nebo rajčatová omáčka (cikánská, francouzká,..)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky vaříme 15 minut v osolené vodě. Po uvaření vyndáme a okořeníme dle chuti (já dala koření na drůbež).

  2. Uděláme bramborákové těsto (nastrouhaný brambor, vejce, mouka) a to buďto klasické (majoránka, česnek) nebo netradiční (tzaziky, petrželka).

  3. Vmícháme sójové kostky, v každé placce by měly být 3-4 kostky (dle velikosti) a smažíme dozlatova. Podáváme například se zeleninou, omáčkou a cibulí.

Komentáře k receptu Sojáčky

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já bych taky možná použila sojový granulát, ale recept je zajímavý, trošku jiný, než jsme zvyklí. hezká fotka!:yes:

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey(autor receptu)

    Máte pravdu, granulát či nudličky by se asi také hodily, možná lépe, ale já měla zrovna po ruce kostky a bylo to s nimi v pořádku :-p :-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    neco podobneho delavam, ale ze sojovych nudlicek, ktere mam mnohem radsi nez kostky. 13.bodik posilam...skvely receptik :yes::-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Dobrý nápad, krásná fotka, ale taky bych použila když ne granulát tak alespoň sojové nudličky. Jsou placatější než kostky a braboráky pak nemusí být tak tlusté, takže jsou rychleji hotové :-).

    Odpovědět

  • Val Val(neregistrovaný)

    Možná spíše než kostky bych použila sojový granulát (takové sojové mleté maso) nebo sojovou šunku. Dělám z toho omáčku ke špagetám nebo tu sojovou šunku dávám do šunkofleků. dokonce tím není ani marné naředit karboše (karbanátky) pokud je někdo nechce rize masové.

    Osobně mi ty sojové kostky (ten obyčejný pytlík co seženete v každým krámě, hlavně v albertu) moc nejedou, nikdy se mi je nepodařilo pořádně vyždímat či ochutit tak aby se nasákly i když v sósech nebo omáčkách je zdlábnu. Pro nemasožravce jsou celkem dobrý v rajské om.

    nebo mě ještě napadá koupit krabici sojové řízky, použít tu směs z krabice vmíchat do bramborakového těsta a obalit v tom ty řízky. Prostě sojový řízek v bramboráku.
    ;-)

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Zajímavé:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    To vypadá nádherně, asi to vyzkouším, máš moc pěkné fotky:yes: +

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey(autor receptu)

    Kují, snad bude chutnat všem :-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Terysho.Mathey, my teda po pravdě sojové věci nee, ale tady to vypadá báječně, tak, že bych udělala výjimku. S chutí ti dávám 3. boda:yes:

    Odpovědět

  • lovie lovie

    Páni, až mi vyrašily slinky :-D
    ..myslím, že vím, co bude dneska k večeři... vypadá to parádně, chuťově a fotky moc hezounké ;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Recept se mi líbí a fotka také:yes: Syn má rád jídla ze sóji, tak to bude pro něho chutná změna. Udělám mu je a dám ráda s ním :-):yes:+1.

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzká jídla francouzká omáčka jidlo z rize sojáčky ríže s omáčkou rize recept sojový řízek rize s vejci recepty albert - francouzká omáčka francouzká paštika recept bezmasá jídla recepty - houbovy gulas sojové kostky z alberta sójové kostky recepty recepty z rize sojové řízky omačky do riže jak se dela riže jak ochutit sojove kostky recept francouzká paštika rize omacka