Kinder Pingui
Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno připravit doma. Dezert je sice časově náročnější, ale příprava není složitá a výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,48 g |
| Tuky | 285,96 g |
| Vláknina | 29,40 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,90 g |
| Sacharidy | 379,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Bílky dáme zvlášť a vyšleháme z nich tuhý sníh.
Krok 2: Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200 °C.
Krok 5: Těsto je rychle upečené- cca 10 minut, proto těsto kontrolujeme. Po upečení ho necháme vychladnout.
Krok 6: Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 časti.
Krok 7: Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme lžičku rozpuštěného medu, vanilkové aroma a polovinu vanilkového cukru.
Krok 8: Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 minut do chladničky.
Krok 9: Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, vanilkovým cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Krok 10: Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder Pingui
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99LP
Moje poznámka
Kinder Pingui
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99LP
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
Ba30@ před 52 minutami
Fazolky na smetaně
ivakom před 1 hodinou
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 2 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 2 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 4 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 13 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 16 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 16 hodinami
Tématické fráze:
pinguin řezy,
řezy kinder pingui,
vynikající kindr řez,
pinguin řezy recept,
kinder pinguí řezy,
pingue řezy,
pingui řezy,
recept na řezy kinder pinguí,
trvanlivé výborné řezy kinder,
míša řezy s mascarpone,
řezy pingui,
kinder soutěž,
pinguí řezy recept,
pinquin řezy,
kindr mléčný řez,
kinder pinguí řezy recept,
kindr pingvi,
kinder,
kinder pinqui,
rezy kinder pingui recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka hladká,
kakao hořké,
prášek do pečiva,
šlehačka na šlehání,
med,
cukr vanilkový,
smeta-fix,
vanilkové aroma,
čokoláda na vaření,
tuk hera,
voda,
olej,
čokoláda na vaření,
tuk 100%
Komentáře (75)
A ako môže byť 15 dkg čokolády je 150 dkg ?
je tam postup na čokoládový krém :
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje
to 10 dkg hery je jako 100g hery? jestli to dobře chápu a
15dkg čokolády je 150 dkg?
jsem ve vaření AMATÉR ale mám na toto chuť...
a ještě prosím podrobnější postup jak udělám ten čokoládový krém to postavím hrnec s vodou na sporák a až začne vřít tak tam dám na nej druhej hrnej a tam udělám tu lázeň????
Potom na maximální otáčky nastavit mixer a šlehat.
Když už se to pak nepodaří vyšlehat tak je chyba ve šlehačce ,někdy v ní není tolik procent tuku jako je na obalu napsáno a já mám tuhle zkušenost hlavné ze šlehačkou z Polska.
Takže díky za recept!