Platýz s paprikovou pastou na rozmarýnových bramborách.

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 2-3 porce Ryby 8 názorů

Suroviny

4 filety Platýze (500 g)
paprikový krém v tubě
rozmarýn
sůl
pepř
jarní cibulka
olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety po rozmrazení osolíme a z vnější strany (tam kde byla původně kůže), lehce potřeme troškou paprikového krému.

  2. Tím nám vznikne krásná červená strana filetu.

  3. Do pánvičky si dáme trošku oleje, a jakmile se rozehřeje tak vložíme filet nepotřenou částí do oleje. Zprudka opečeme a poté velmi opatrně (maso je velmi měkké a má snahu se rozpadat) obrátíme potřenou stranou dolů. Přidáme oříšek másla a cca 2 minuty opětovně zprudka opečeme.

  4. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a posypeme rozmarýnem. Zprudka opečeme brambory v pánvi, přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a podáváme.

  5. Filety pokládáme na brambory a zdobíme dle vlastní fantazie.

Poznámka

Výborná ryba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Platýz s paprikovou pastou na rozmarýnových bramborách.

Tématické fráze: úprava platýze platýz recepty platýz recept recepty platýz platýz kuchyňská úprava platýze jak upravit platyze recept platýz platýs filety recepty ryba platýz kuchyňská úprava platys recept platýz úprava platýz kuchyňská úprava platýz a jeho kuchyňská úprava příprava platýze jak udělat platýze platys uprava recepty na platyze recept na platýze platýs pohlreich

Zapomněl/a jsem heslo