Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový sirup

Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejme se tyto léčivé byliny posbírat a připravme si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup se skvěle hodí k přípravě lahodných nápojů.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min + několikahodinové louhování

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava, + několikahodinové louhování)

2. 5. 2010 10:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zrovna jsem dovařila, nakonec jsem trochu změnila poměry, ale i tak je velmi dobrý :-8 dala jsem o víc jak půlku méně cukru na prakticky dvojitou dávku květů :-D snad to bude i po vychlazení v pohodě :)

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 4. 2017 10:37

Hloupej sedlák: nerozumím jak je to myšleno s tím cukrem???V tomto sirupu je 1kg a ve Vaší šťávě 1,5 až 2kg;-)

Hloupej sedlák

17. 4. 2017 09:28

Ostaně soudím, že v pampeliškovém medu je zbytečně moc cukru. Cukr je jed. Lepší je udělat z pampelišek koncentrovanou šťávu na pití. Je tam lepší poměr léčivých látek k cukru.
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.

Martina Krenželoková

17. 4. 2016 13:15

Veronika: To vůbec netuším,já jsem ho zelený nikdy neměla.

Veronika

16. 4. 2016 09:14

Sirup dělám poprvé a mám to někaké zelené,zhnědne to stím cukrem jak se to bude vařit? Díky za odpověd

Martina Krenželoková

25. 4. 2012 12:26

Jana Remkova:Děkuji já jsem teť mimo, tahali mi vodu z kolena, takže nefunguji tak jak mám. S ortézou se špatně sbírají květy:-D

Jana Remkova:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 4. 2012 13:10

Přidávám foto, včera jsem dělala;-)

eva hubova eva hubova

22. 11. 2011 08:13

Pampeliškový sirup dělávám skoro stejně:yes:+7

Mertula

14. 5. 2010 22:59

Já ho mám normální a není hustý. teť u nás pořád prší, ale pokud budou po dešti pampelišky, udělám a dodám fotky. Recept mám od své matky, ta ho dělala dceři už před 15 rokama.

spagetka spagetka

14. 5. 2010 15:32

Tak já mám taky jiný poměr - 400 květů, 3/4 kila cukru a litr vody. Ale Bibi, určitě to zřeď převařenou vychladlou vodou, nikam to neházej, to je škoda!!!!!!!

Bibinka Bibinka

14. 5. 2010 13:05

Děkuju vám Mirčo+Evi, něco s tím teda provedu, asi jak říká Mirka roztavím a naředím. Evi, med dělám každý rok a ten je v pohodě a není s tím problém.

eva hubova eva hubova

14. 5. 2010 12:43

Já dělám med z pampelišek a na 2,5litru vody mám 1,5kg cukru a mám ho hustý jak med normální.Tak se mi zdá,že je tam moc cukru na tak málo vody a navíc to má být sirup,tak by se to asi nemělo vařit do zhoustnutí.:-))

mirca75 mirca75

14. 5. 2010 11:55

Bibinko:-)zkus ho zase nahřát a pro "naředění" zkus přidat povařit pár plátků citronů a pomerančů.Pustí šťávu a ještě jsou pak výborné na jídlo:-p.

Bibinka Bibinka

14. 5. 2010 11:45

Děvčata, už jste někdo dělal tento sirup:-? Já ho včera udělala, byl pěkně hustej, nalila jsem ho do skleniček a on ztuhnul tak, že je to jako zkamenělý karamel:no: Nevím, čím to je, že bych to vařila dlouho:-? Ještě bych chtěla vědět jestli s tím kamenem jde něco dělat, než ho hodím do popelnice:-? Díky

petrzelka

2. 5. 2010 13:38

Posílám čtvrtého boda:yes:,pampeliškový med děláme,ale sirup ne.Určitě zkusím:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z pampelišek recept sirup z pampelišek pampelišková šťáva pampeliškový sirup bez vaření pampelišková šťáva recept pampeliskovy syrup babiččin pampeliškový med recept na sirup z pampelišek sirup z pampelišek za studena štáva z pampelišek recept pampeliskovy med za studena pampeliškový sirup bez vaření recept štáva z pampelišek recepty z pampelišek syrup z pampelišek pampeličkový sirup panpeliskovy sirup panpeliškový sirup recept pampeliškovýsirup pampeliškový med recept za studena

Suroviny: květy pampeliškové, voda, cukr krystal, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Pampeliškový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlEL